"De az, hogy ezt az igazságtalan univerzumot egy morális alapokon ítélkező igazságos isten teremtette, és úgy van megcsinálva, hogy egyeseket már a rajtvonalnál elkaszál, akik aztán fél örökkévalóságig várhatnak a menyben a feltámadásra, azt teljesen abszurd elhinni szerintem."
A mondatod már az igazságtalan és a morális szavaknál megbicsaklik sztem. Az Univerzum ez az egy van amiben élünk (uni = egy), s ez tetszhet valakinek vagy nem, de igazságtalan nem lehet, mert ez maga a valóság=igazság. Ami itt megtörténik, az maga az Igazság, bár nem a te, vagy az én igazságom.
A morálissal meg az a baj, hogy nincs ilyen, csupán az egyes ember elméjében. A teljes jogon élő és létező emberevők moralitása az, hogy megölnek és megesznek téged. Namost jöhet az obligát mondat: "ha volna Isten nem engedné, hogy ezek a vadak emberhúst zabáljanak...!" De engedi mégis - milyen érdekes!
Valóban teljesen abszurd, hogy - "egyébként egyetlen életlehetőséget kapott" - emberek egyike egy karral születik, vagy 2 éves korában elpusztul, a másik meg 102 évesen hal meg arany ágyikóban...stb. Ha volna Isten ugye, akkor az egy bűnöző önkényúr lehetne csak!... De bárhogy is bosszankodunk, ez így megy évmilliók óta. Ha tetszik, ha nem.
Sztem minden hasonló anomália, csakis a karma és a reinkarnáció elfogadásával válik megoldhatónak. A hagyományos vallások dogmái mindig beakadnak valahol. (szvsz)