Attól függ, mennyit raksz be. 4-5 közepes nagyságú krumpli kb. 20 perc, de míg nincs benne gyakorlatod, negyedóra után nyomkodd meg, puhul-e. Ha túl sokáig bent hagyod, keményre tud száradni, és a közepes is elég tág fogalom. Majd kitapasztalod, gyakran én se tudom egyből belőni, nyomkodom. De aki precíz, és szokott mérleget használni, valószínűleg ki tudná mérni, milyen tömeghez mennyi idő kell.
Egy egész család ebédjét már nem érdemes így készíteni, minél többet raksz be, annál lassabb, egy fazékra valót már érdemesebb héjában megfőzni. Egy-két személyre viszont gyorsabb mikróban, és szerintem finomabb is úgy.
Meg kell szurkálni a krumplit, mielőtt héjastul beteszed, nehogy fölrobbanjon.
Gyakran eszünk sajtos krumplit. Miután meghámozom, félbe vágom (ha nagyok, felszeletelem), beterítem sajtszeletekkel, visszateszem a mikróba és ráolvasztom. Lehet hagymaszeleteket is tenni rá. Egy személyre tulajdonképpen rakott krumplit is lehet gyorsan készíteni, ha nem akarod pirosra sütni a tetejét.