55judit Creative Commons License 2017.12.31 0 0 4534

Egyetértek veled, és elfogadom Nóra véleményét is a cikkről természetesen. Mindenki azzal hőkezel amivel csak akar, van választék bőven.

Mivel mások véleményét már ide raktam, a sajátomét még nem, ezért végezetül ezt is letudom:)

Engem a használatában az is befolyásol pl, hogy sokkal több írás szól ellene mint mellette. Az is figyelemreméltó tény, hogy a 70-es évek előtt tehát az én fiatal koromban még megdöbbentünk ha hallottunk egy rákban megbetegedett gyerekről, majd akkor mikor hirtelen elterjedt a háztartásokban a mikró használata ugrásszerűen megnőtt a rákos, főleg leukémiás gyerekek száma is. Sorra nyitották részükre a kórházi osztályokat, ami néhány évvel az előtt még nem volt. Állítólag a rendszeresen mikróban melegített tápszer okozhat leukémiát. Legalábbis ezzel hozzák párhuzamba.

Lajos! Az engedélyezés nem úgy működik. Biztos tudod te is, hogy rengeteg élelmiszer is forgalomban van ami ártalmas az egészségre, de mivel azonnali rosszullétet nem vált ki legfeljebb az allergiásoknál (oka van annak is hogy miért van ennyi allergiás)l, nem vonják ki a forgalomból. Sőt. Azok a legolcsóbb termékek, hogy minél szélesebb körben elérhetőek legyenek.

Vagy itt a mikrózható műanyag doboz. Bizonyított tény, hogy a műanyagból mikrohullám hatására rákkeltő anyagok vándorolnak át az ételbe. A doboz nem azért kapta meg az engedélyt a mikrózásra mert ártalmatlan, hanem mert nem károsodik ha mikrózod. A fém edényt pedig nem azért tiltják mert ártalmas az egészségre, hanem mert tönkreteszi a mikrót. Szerinted a te érdekedben mi történik ha te nem teszel magadért?

Egyébként én is használom a mikrót néha, de igencsak viszolygok tőle. Ritkán, max. 1 vagy 2 percre kapcsolom be valaminek a felmelegítésére.

Előzmény: arpad-lajos (4533)