Rendben, nem akarom elbagatellizálni a veszélyt. Én egyszer egy római étteremben egy palack Chiantinál is észleltem. (Röstelkedett is a pincér.)
Általában 5 évnél tovább nem szoktam meghagyni a borokat, lehet, hogy ezért nem találkozom vele. 100-150 L bor pedig nem akkora mennyiség, hogy ne fogyjon el ennyi idő alatt, de ezen túl sem nagy - szerintem - a TCA. veszélye. Vagy csak szerencsém van?
Az 5 éven túli boroknál inkább a bor elöregedésével szoktam találkozni, ami általában szín- és ízromlással, szárazanyag kicsapódással jár, ami azért jól megkülönböztethető a TCA-tól. Ez még nevesebb borászok boraira is igaz.
Bevallom én elég konzervatív vagyok és illúziórombolónak tartom a csavarzárat, főleg egy jó minőségű vörös bor esetében.
Ettől függetlenül jó, hogy leírtad tapasztalataidat mindannyiunk okulására.
Minden borhibától és minden más rossztól mentes boldog új évet, jó egészséget kívánok mindenkinek.