zenoe4
2017.12.26
|
|
0 0
923
|
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy RGB led szalaggal lehet e növényvilágításban gondolkodni? Nemrég ugyanis kis töprengés után, meg némi információval felvértezve eljutottam a környék egyik led világítással foglalkozó boltjába. Ott a kedves, de kicsit tamáskodó tulajdonos RGB szalagokat kezdett mutogatni (nem nagyon hitt abban, hogy led világítással képes vagyok imitálni a napfényt). És bizony én is elbizonytalanodtam. Abban maradtunk, hogy utána nézek, pontosan milyen színre (színtartományra?) van szükségem. És az alapján majd tud segíteni. Amiket mutogatott mindenesetre látványosak voltak, mert kapcsoló (távirányító) segítségével valóban többféle színt is tudott egy adott fénycső, szalag. És ha az árat néztem, hát az is tökéletesnek tűnik (pár ezer forint). Szóval az alapkérdésem: RGB fénycsővel, vagy szalaggal lehet növényvilágításban gondolkodni? Akár úgy, hogy mondjuk színkódonként több fénycsövet/ szalagot rakok egymás mellé. Válaszotokat előre is köszönöm. Első körben, ha működik, mindössze egy piciny ablak előtti öntöttvas radiátor fölé szerkesztett fa növénytartó fölé szeretnék világítást.
Üdv:
z |
|