Szia! Olvasd vissza előző hozzászólásaimat, én is pont ezekkel szívtam és egyiknek nincs köze a masikhoz :) A kesztyű - tartó megvilagitast megoldottam, ott (az én esetemben) a kesztyűtartót ahogy lenyitod V alakjának a belső fele nyomja meg pont a közepével a kesztyűtartó-vilagitas kapcsolót. Mivel az egész kesztyűtartó váza műanyagburkolatból van, így az az évek alatt, hideg-meleg befolyása alatt deformalodott annyira pár mm-t, hogy nem tudja megnyomni eléggé a kapcsolót és nem kapcsolja le a világítás, melyből adódóan az izzó x idő alatt csak akkor kapcsol le, mikor az autót lezarod és aramtalanitja az összes fogyasztót a riasztó kivételével, vagyis működő autónál, út alatt vegig ég az izzó, ami hosszasabb idővel előbb - utobb az izzót kiégeti (nalam ez lett), majd csere után vettem észre, hogy nem kapcsolja le, akkor jottem ra, hogy miert :) Megoldás : amennyire lehet ovatosan visszahajlitani a deformalodott muanyagot, hogy meg tudja nyomni a kapcsolót (kézzel ki tudod tapogatni, ha benyulsz a tartó v alakjanak a hátsó részének a kozepenel), illetve plusz erositeskent ragasztottam rá ontapados (2-3mm-es) gumitappancsokat, melyek közelebb ejtik az útat a kapcsolóra és így tökéletesen teszi a dolgát azóta is a benne lévő gorbulettel amit nem sokat bantottam. Szoval előbb izzó checkolas, utána figyelj a lampakapcsolora. Rosszabb esetben a lampakacsoloban lévő mikrokapcsolo a ludas.
Ha a belso tér megvilagitasod mukodik akkor biztos nem biztositek. A csomagter megvilagitas (ha az izzó rendben, mint ahogyan nalam is) altalaban maga a zár - retesz ami az ajtoban talalhato, a benne lévő mikrokapcsolo (csak teljes zár - cserével oldható meg) vagy a zartol a megvilagito izzoig levo valamelyik kábel megtört valahol. De ezt meg en se deritettem ki, jovo kérdése. Mindenesetre rendeltem egy teljes zárat ami már megerkezett, hogy ha már szetszedem az egesz ajtó boritast es kiderul megis a zár a ludas, akkor egyből tudjam cserelni.
Kulfoldi forumok tele vannak ezen hibajelensegekkel :) Golf-betegség!
Két különböző téma/hiba! :)
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!