Lassan több mit két éve, málunk visszaszorult a kefirkészítés.
A gombáim elpusztultak, lemondtam a folytatásról.
A mélyhűtőben egy kis tubusban vízben álló gombák voltak lefagyasztva, amiről meg is feledkeztem.
Jól látható, hogy a tubuson 2015. 04. 06. dátum szerepel, több mint két és fél éve állt lefagyasztva.
Gondoltam egyet, reggel kivettem a mélyhűtőből, estig kiolvadt. Leszűrtem, csapvízzel leöblítettem, majd egy fél liter tejbe beleraktam.
Másnap este a régi módon, ahogy évekig csinálgattam leszűrés, flakonba töltés, és ment a hűtőbe.
Persze megkóstoltam, van-e értelme őrizgetni.
Legnagyobb meglepetésemre, az állag, az íz a régi ismerős kellemes kefiré volt.
Azóta már négy eresztés lement, most épp az a bajom, hogy elfogyott a tej, de vízbe téve holnapig kibírja.
Ismét beindulhat a gyártás, nemkis örömünkre ...