sztgyi Creative Commons License 2017.12.26 0 0 1837

Lassan több mit két éve, málunk visszaszorult a kefirkészítés.

A gombáim elpusztultak, lemondtam a folytatásról.

A mélyhűtőben egy kis tubusban vízben álló gombák voltak lefagyasztva, amiről meg is feledkeztem.

Jól látható, hogy a tubuson 2015. 04. 06. dátum szerepel, több mint két és fél éve állt lefagyasztva.

Gondoltam egyet, reggel kivettem a mélyhűtőből, estig kiolvadt. Leszűrtem, csapvízzel leöblítettem, majd egy fél liter tejbe beleraktam.

 

Másnap este a régi módon, ahogy évekig csinálgattam leszűrés, flakonba töltés, és ment a hűtőbe.

Persze megkóstoltam, van-e értelme őrizgetni.

 

Legnagyobb meglepetésemre, az állag, az íz a régi ismerős kellemes kefiré volt.

Azóta már négy eresztés lement, most épp az a bajom, hogy elfogyott a tej, de vízbe téve holnapig kibírja.

Ismét beindulhat a gyártás, nemkis örömünkre ...