ltm83
2017.12.14
|
|
0 0
429
|
Szia! Az az érdekes, hogy elől a műszerfalon világít a hátsó ajtó felnyitását visszajelzés amikor felnyitom a csomagtér-ajtót, de ennek ellenére nem érkezik 12v az izzó foglalatába. Azonban utánanéztem és állítólag két kör figyeli ezt, egyik a mikrokapcsoló a zárban ami a komfortelektronikanak adja a jelet, hogy felnyilt a Csomagtér-ajtó, melynek következtében felvillantja a műszerfalon a visszajelzést és a komfort-elektronika vezérlő az izzó testét ráadja?! (ezesetben nem a zár lehet a ludas). Ráadásul a belső vilagitasokat figyeli csak a vezérlő, míg a csomagtér-világítás ehhez képest nincs monitorozva (a kesztyűtartó-világítás sincs), tehát hibát ezért nemnisnkapunk róla. Itt viszont elvesztettem a fonalat, hogy a mikrokapcsoló most végül az izzó vezetékét szakitja meg, vagy elobb a komfort-elektronikanak kuldi a rovidzart es onnan kapcsolja a vilagitast? Nem értem miért kell ezt ennyire elkomplikálni egy alsó - középkategóriás autóban, azonban így már érthető miért megy 4 vezeték a zárhoz :) Még jó, hogy nem optikás :)
A Bentley nagykönyv szerint a csomagtér-világítás folyamatosan kapja a +12v-ot a piros/fehér csíkos vezetéken keresztül. A barna/fehér csíkos vezetéken szakítja meg az izzó testét (földelését) a mikrokapcsoló segítségével. Ugyanez a barna/fehér csíkos vezeték szokott megszakadni/megtörni a hajlításoknál, melyek a vezetékeket vezetik a csomagtartó-világítás foglalata felé, állítólag a vezető oldalon. Szóval ezt kéne kimérnem, végigkövetnem. |
Előzmény: davtsik (427)
|
|