Lecso11 Creative Commons License 2017.12.14 0 5 15234

Előre is bocs a terjedelemért, de kicsit számolgattam az advanced statisztikákat (amennyire lehet a magyar statokból):

(Kapott-dobott pontok átlagában is a 9. helyen vagyunk (76.1 dobott, 78.7 kapott), de ez nem is annyira érdekes.)

Ami enélkül is látszott, de beszédes, triplák:

Triplakísérletben és bedobottban is 13. helyen vagyunk a 14-ből (19.2 meccsenként, ebből 5.8 sikeres). A 30,2%-kal egyébként a 9. vagyunk.

Nagyon jól dobjuk a büntetőket (78%), viszont keveset harcolunk ki (főleg ha azt nézzük, hogy mennyire kevés hármast vállalunk "cserében"), csak 17.3 büntetőt dobunk meccsenként (ez a 8.).

Lepattanózásban a várakozás szerint a 4. helyen vagyunk.

Gólpasszokban sem állunk rosszul, átlagban 17.3-del a 4. helyen, viszont mi adjuk el a 2. legtöbbet (a 17.3 gólpasszra jut 13.1 eladott labda - csak példaként a Falcónál 20-8 az arány...).

Faultok - kiharcolt faultok tekintetében a középmezőny elején vagyunk nagyjából (pozitív szempontból a faultok), a faultarányunk +0,7 :)

Számoltam a True Shootingot is (aki nba-t követi annak nem kell nagyon bemutatni, de anno írtam erről itt: http://kezdo5.hu/magyar-ferfi/blogok-az-nbi-leghatekonyabb-doboi-16184).

Nem állnak jól a fiaink egyénileg, Spica a legjobb (63 TS%), centerként ez oké, a top 30-ba éppen befér, Hendlein mögött jóval lemaradva a második. Dunn (54 TS%) éppen a mértani átlag alatt valamivel, Evans már jóval (csak 51,4 TS%...), Ivosev meg a maga 48,6 TS%-ával nagyon mélyen (igaz itt azért vannak érdekes nevek alatta: Wittmann, Váradi, Norfleet, Fodor M., Kovács P., Tóth N. csak példaként).