Törölt nick Creative Commons License 2017.12.09 0 1 1476

"........... költözz el és válassz egy idális QTH-t valahol az üvegvisszaváltón túl, egy hold földdel, ahol végtelen mennyiségű drótot tudsz húzni."

Ennyi. Betonkalitkában meg az lakjon, aki szeret minden hétvégén kínai ütvefúró haláltusát hallgatni..... :)

Szükségantennákkal, szükségkörnyezetben soha nem fog igazán örömet szerezni a rádiózás. Egy darabig áltatja magát az ember, de előbb-utóbb megkeseredik. Mondom ezt hosszú évekig panelban lakó és ott kínlódó tapasztaltabbként. A kitelepülés is erős kompromisszum, ott is csak szükségantennákat lehet telepíteni. Aki szeret versenyezni, az feljárhat a legközelebbi versenyállomásra, tárt karokkal fogják fogadni bárhol, annyira nincs sehol sem elég operátor. Azokon aztán van rendes felszerelés, antennák, ott lehet élvezkedni.

De aki szeret esténként kikapcsolódni és DX-elgetni kicsit, az előbb utóbb belefárad a szükségantennába, az idiótákba akik körülveszik és az állandó kiszolgáltatottság érzésébe. Szerintem.

Ami pedig az üvegvisszaváltót illeti, én jól érzem itt magam. A hobbiszobám nagyobb, mint egy átlag lakótelepi lakás. Igaz, utaznom kell a munkahelyemre, de érdekes módon sok Bp.-en lakó kollégámnál hamarabb beérek. Kipróbáltam mindkét életmódot, soha többé nem lehetne rávenni, hogy visszaköltözzek abba a tébolyba meg bűzbe meg légszennyezettségbe és még sorolhatnám. Persze nem vagyunk egyformák.

Előzmény: pacs_425 (1468)