Tevemadár Creative Commons License 2017.11.29 0 0 3782

Sziasztok!

Végre ez a nap is eljött: megvannak a repülőjegyek felei. :-) Azaz: (London) Luton - Keflavik - Luton. (2 főre, 23kg -os poggyásszal most 85e huf az EasyJet-nél), már csak a Luton és Mo. jegyekre kell vadászni, valamilyen elfogadható áron. (2018. szeptemberben megyünk.)

Az útmutatásaitok, élménybeszámolóitok és az internet segítségével bőszen tervezgetem, hogy mit kellene megnézni, gyakorlatilag tanulom Izlan természetföldrajzát :-) :-).

Ami miatt most írok, az az autóbérlés kérdése. Nézegetem serényen a rengeteg bérbeadó céget, és teljesen elvesztem közötük. Árban is van azért elég nagy különbség és szolgáltatásban is... :-( Most a Lagoon Car Rental -lal szemezek. (https://lagooncarrental.is/) Van esetleg tapasztalata valakinek már velük? Szimpatikusak lennének, mertreális áron találtam náluk kocsit (Dacia Logan kb. 370 eu + sofőrrel, alap biz.-al) beszéltem velük emailben (egyből válaszoltak) és nem kérnek/csinálnak depositot, "csak" a kártya adatait kérik el. De!

Bogarásztam a netet véleményekért róluk, és elég hektikus, nem egyértelmű a vélemények alapján. :-( Volt, ahol 54 pozitív vélemény volt róluk és kb 17 negatív, amikből (negatív) kb. 4-5 volt "normális" (a többi, inkább nyafogás), de az a 4-5 arról számolt be, hogy kocsi visszavétel után rájuk sóztak olyan hibát (karcolások), amik már az átvételnél is ott voltak, de nem tudták jól átnézni a kocsit átvételkor, meg esett stb. így most 1-2e dollárra terhelték őket. Igen nehéz itt igazságot tenni, mert ezek a hozzászólások egyoldalúak (nem ismerem a céges véleményt) - szóval akár igazak is lehetnek meg túlozhatnak (elhallgathatnak dolgokat) is. Ugyanakkor kicsit gyanús, hogy 1-2 -nél több, hasonló negatív tapasztalatot leíró hozzszólás van. (Hogy olyan miatt fizetnek "elvileg" amit nem ők okoztak.)

Szóval, ha valaki ismeri a Lagoon -t, annak szívesen fogadnám a tapasztalatát, vagy ha tudtok helyette mást ajánlani, azt is nagyon szívesen és hálásan fogadom.

(Amúgy nézegettem már vagy 10 kölcsönzőt, 1-2 -vel váltottam is mailt.)

Bocs, ha hosszú lett és esetleg "túlaggódós". :-) És köszönöm az eddigi segítségeket! :-)