arsenalfan007 Creative Commons License 2017.11.26 0 0 544

Sziasztok Kedves Fórumtársak!

 

A segítségteket szeretném kérni:

 

Rizlingszilváni borom fejtés és szűrés után (+kénezés, csak úgy érzésre porral) élesztős utóízű maradt. Tudnátok esetleg segíteni, hogy mit lehetne vele kezdeni? A bor jelenleg műanyag tartályban van, ami úszófedeles, mindig tele tartály (nem tudom pontosan mi ezeknek a neve), de korábban fahordóban erjedt. Szeptember vége felé szüreteltük, 1,5 hete lett lefejtve. A forrás gyorsan beindult a hozzáadott plusz élesztő segítsége miatt (1-2 nap alatt elkezdett forrni). 5,5 kg cukrot raktam minden 100 l-hez egyébként. A család egyy  része évtizedekre visszamenően borászkodik hobby szinten, én is már több, mint 10 éve aktívan részt veszek benne, de ilyen problémával még sosem találkoztam.

 

Illetve még egy kérdésem lenne:

 

Vettem egy bor tesztelő készletet, ami alkalmas a savtartalom és a kéntartalom mérésére. Tudna valaki esetleg segíteni, hogy fehér illetve vörös bornál mekkora értékek az ideálisak ennél a két összetevőnél?

 

A válaszokat/segítséget előre is köszönöm!

 

G