Értem. Gyakorlatilag azt is mondhatjuk akkor, hogy belépő szinten tök mindegy mit vesz az ember. Pl. ott a Korg B1 is.
Én mondjuk a stage pianokat jobban preferálom a szállíthatóság miatt, de nyilván akinek fixen a lakás díszeként kell bútor zongora, ott másak a preferenciák.
S ha már az ár mint tényező szóbakerült:
én egy huszárvágással 25 ezerért megvettem egy alaplaphibás Korg SP250-et most. Ennyiért magát a benne levő RH3 mechanikát nem kapni meg, ami mellesleg pl. a milliós csúcs Korgban, a Kronosban is ugyanaz! ;) Nekem ennyit megért, még ha meg kell csinálnom is az "agyát". Fentem a fogam előtte a Roland RD800-ra, mint itt is korábban írtam, de nem éreztem a kipróbálása után hogy nekem ez kéne még 460-ért sem, mélyen az itthoni árak alatt. Az SP250-nek számomra elég jó a mechanikája, hiába a Rolandokét preferálom amúgy, úgyhogy ha szemfüles az ember, még jól is járhat, pénzénél maradva. Ami nekem még lényeges, ott a Korgon a DIN MIDI out is, így bármivel (a Nordommal, pc-vel) össze tudom még dugni. Ez már sok mai zonginál kérdéses adott szinten, hogy csak USB-jük van...