enginer Creative Commons License 2017.11.26 -1 0 909

Sziasztok!

Nagyjábol átolvastam a topikot. (vannak itt komoly félreértések) LEDeket nem Watt ban kell számolni, mert pl. a technológia napról napra fejlődik. Watt/lumen naponta jobb. Az 5 évvel ezelötti 1W-os led minimum fele akkora fényerősséggel világitott, mint a mai (2017) 1W-os.

Tehát szerintem ez a WAtt okoskodás soxor félre viszi a "Mesterséges növényvilágitás" témáját.

Ami a lényeg:

Kék és piros fény kell a növényeknek. (Ez eddig tiszta), aztán jött a Fullspectrum, meg az UV, de ezek csak inkább említve, de nem kitárgyalva.

Az addig OK, hogy az UV, kiültetés elött jó a növényeknek, de a kezdetektől kezdve is hatékony a növekedésben?

Azért kérdezem amit kérdezek,mert itt sokan olyan primitív (bocsánat!) kérdésekkkel gátolják a lényegi kérdéseket, hogy milyen hűtőborda, hány Watt a 10 Watt

meg "van é E27-es foglalatban, mert a szomszédom sem tud forrasztani".

Kedvencem amikor oldalakon keresztül azon folyik a beszélgetés, hogy hol lehet venni ventillátort 2 buszjegy áráért, amikor 1 dollár 300db hűtés nélküli nagyfényerejü LED. Inkább azt kellene már tisztázni, hogy mik a helyes irányok/mértékek!

Mennyi piros,mennyi kék, mennyi UV vagy fehér.

Itt ezt kellene inkább kitárgyalni, nem a hűtést meg a ventillátorokat (szerintem).

Itt egy példa:

https://www.aliexpress.com/item/100pcs-Free-shipping-Red-0603-SMD-LED-diodes-light/32320980794.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.zTR91a

Ez világit, mint a barom,de hűtés sem kell neki! 300db 0,99Dollár.

Mindenféle szinben lehet venni. piros, kék, pink, UV, halványfekete,

már csak azt kellene kitárgyalni, hogy mit szeretnek a növények.