Próbáltam becsukni az ajtókat pár perc után. Az alsó becsukásakor a láng átfordult lefelé, de nem volt intenziv. A felső becsukása sem változtatott ezen érdemben. Bizonyára begyulladt volna idővel, de nem volt türelmem kivárni. A füsthő nem emelkedett egyáltalán.
Úgy készitettem be, ahogy máskor is szoktam; 1/3 - fél hamuzólapátnyi száraz törmelék kis fűrészporral (ami a hasitás/fűrészeléskor marad) a fúvókára, majd megpakolva a teljes tűztér 5-10 cm vastag lécekkel, hasábokkal (nyár bőrdeszka, illetve hasitott rönkök; száraz mind). Az volt a különbség, hogy most a fúvókába raktam egy, rá meg 4-5 Blikk lapnyi összegyűrt bulvárcikket és celeb cicit :-).
Ez utóbbit normál esetben az ajtónál szoktam begyűrni és onnan szoktam piacos gázforrasztóval meggyújtani. Az alsó ajtó mindig csukott, a felső résnyire nyitott. Szoktam néha engedni a lángot a kéménybe, hogy hamarabb átmelegedjen, de van, hogy egyből zárom a csappantyút és megy lefelé minden. Harsogva, brummogva szokott égni. Igy kb. 5-8 perc kell, hogy 170+ legyen kéményhő, akkor zárom a felső ajtót és megyek a dolgomra.