Amint írtam is két napja, várható volt, hogy Hakuho brutálisan kíméletlen lesz az általa vitatott eset
után. Nem amiatt - véleményem szerint - mert bár vitatta azt az ítéletet, végül is elfogadta a döntést.
Nézetem szerint egyszerűen belátta, hogy csakis a brutális, nyers erő dönthet a javára a hátralévő 4
meccsen és ez be is jött neki. Talán éppen emiatt - és amit írtál Te is - mindezekért, megérdemelten
viszi / vitte el a 40. Yusho-ját. Egyértelmű helyzetet teremtett. Én az egészben, a jobb sorsra érdemes
Endo - t sajnáltam, miután látható volt, hogy az óriás termetű és jóval nagyobb tömegű Yokozuna egy
fikarcnyi esélyt sem hagyott neki, olyan elszántsággal söpörte el, mintha élete első Yushojáért harcolt
volna ellene. Ez a vég - kimenetel igenis várható volt az előző napok fejleményei után. Ezzel együtt
Endo - nak az egész tornán nyújtott teljesítményéért és eredményéért minden elismerés kijár (így is).
Mindezen előbbi izgalmakat figyelembe-véve is, a 14. versenynap igazi eseménye (számomra) Onosho
és Hokutofuji küzdemle volt. A Maegashira még a Yusho - ért folyó küzdelemben - maradásért harcolt
és valóban küzdött. Onosho - amint az teljes joggal várható volt - ezzel szemben a mérlegét szerette
volna pozitívba (kachikoshi) billenteni és ezért emberfelettit is kész volt alkotni ezen a napon. Meg is
tette és meg is érdemelte. Nagyon is szeretném tudni, hogy a meccs alatt (és azt követően is) mi is
foroghatott a fejében. Ennél már csak az lesz izgalmasabb számomra, hogy hogyan jön ki a 15. napi
meccséből. Bizonnyal ez lesz a 15. versenynap leg - izgalmasabb küzdelme. Részemről épp Ő jelenti
most a torna fénypontját, nem pedig a Yokozuna. Ha sikerül a kachikoshija (és ezzel a Sanyaku - ban
fent - maradása), minden elismerést (akár különdíjat is) megérdemelne - legalábbis nálam feltétlenül.
1 - 7 - től a pokol szinte minden stációját végigjárta, amíg vissza - kapaszkodott idáig. Az lenne mind-
ennek a betetőzése, ha holnap is sikerülne győznie. Nagyon drukkolok Neki.