Szipolykaa Creative Commons License 2017.11.23 0 0 43186

Öreglátásra hosszas irodalmazás után kétféle megoldást találtam.

Az egyik az LBV valóban. Itt az egyik szemet közel-, a másikat távollátóra csinálják meg. Az agy meg beosztja, hogy melyiket használja. Hátrány, hogy a térlátás - értelemszerűen - nem mindenkinél fog működni. Érthető, mert miből rakja össze az agy a 3D képet, ha az egyik homályos... Sasszemnél az érdeklődésemre elmondták, hogy 10 emberből kb. 4 alkalmas erre a fajta korrekcióra, a többieknek az agyuk nem fogadja el. Ez szerencsére az előzetes vizsgálatok folyamán kiderül.

A másik a Supracor. Itt a két szemet egyformára készítik el, méghozzá a pupilla közepét olvasótávolságra faragják - amikor közelre nézel, amúgy is összeszűkül a pupilla -, a külsőbb részeket pedig közepesre meg távolra. Állítólag így az összes probléma megszűnik, az ember közelre-távolra egyaránt jól fog látni, és nincsenek halo effektusok, fényudvarok. Hát fene tudja. Hogy tényleg működik-e, arról talán be fogok tudni számolni február végén, mert ha alkalmas vagyok rá, akkor az Optimumnál megcsinálják. Agyontúrtam a netet, de az LBV-hez képest sokkal kevesebb anyagot találtam. Mégis ez tetszik, valahogy nem fűlik a fogam két különböző szemhez (hú, ez már milyen mondat volt...). Van, hogy az egyik szemem valamiért rövid időre elhomályosodik, és az nagyon zavar.

Előzmény: forumoss77 (43184)