dave_dömper Creative Commons License 2017.11.22 0 1 4177

Mintha azt sérelmezte volna, hogy Yoshikaze abban a pillanatban indult meg, hogy a dohyo - ra letette

a kezeit. A kommentátor is azt jelezte, hogy "matta" miatt reklamált. Minden esetre nagyon határeset

volt, de talán nem siette el a kezdést Yoshikaze. Én nem úgy láttam, hogy a történtek miatt tüntetett

volna, hanem mintha arra várt volna, hogy a székbírók valami állást módon foglaljanak. Amikor látta,

hogy nem történik semmi, végül csak felvonult elköszönni.

Egyáltalán nem éreztem szégyen - teljesnek, amit tett, kissé talán értetlenül állt a történtek láttán, de

szerintem ehhez joga van. Ettől az eredmény nem változott - végül elfogadta a székbírók döntését. Azt

hiszem, hogy a hátralevő négy napon brutálisabban fog küzdeni egyfelől mert mindenképpen szeretné

besöpörni a 40. Yusho - t, másrészt meg amiatt is, hogy valamit bizonyítson itt ismét. Egyébként pedig

Goeido és Takayasu mai napon nyújtott teljesítménye alapján erre akár minden esélye megvan. Előbbi

rendkívül enerváltnak tűnt, míg utóbbi egy  - ahogy a kommentár is jelezte - olyan Aoiyamát vert, aki

"egyszerűen alvás közben, rükverc - ben legyalogolt  a dohyo - ról". Na ez a fajta sumák - lelazsálása

a küzdelemnek például nálam verte volna ki a biztosítékot. Takayasu ezzel a győzelmével megtartotta

Ozeki rangját (lehet, hogy ez pillanatnyilag talán kissé mérsékli a hátralévő napokra a motivációját).

Az pedig, hogy ki minek és főként mire tartja őt az egyéni ízlés és megítélés kérdése. Ez az incidens

nem hinném, hogy akár kedvezőtlenül, vagy éppen kedvezően kellene árnyalja az Őrangját - értékét.

Majd a Szövetség, valamint a publikum (utókor) megítéli - eldönti ezt a kérdést. Nagyon sokra tartom

Őt, ám mégis részemről Chiyonofuji és Takanohana mögé helyezem a saját értékítéletem, szerint.

Előzmény: Iwakiyama (4175)