dave_dömper Creative Commons License 2017.11.21 0 0 4167

Köszönöm a magyarázatot és megértettem. Eszerint Kise - t visszalépett - nek kell tekinteni a holnapi

(11. szerdai) versenynaptól kezdve és innen az elért eredménye 4 6 1 - től indul. Ha jól tudom, abban

az esetben, ha mondjuk néhány nap múlva visszatérne a versenybe (nem tudom, hogy volna - e erre

egyáltalában módja - lehetősége ?), úgy az eredményében ismételten az első és második helyen álló

számok módosulhatnak a napi eredményeinek megfelelően - ahogy jelen Basho torna során Aoiyama

esetében is ez így működik. Vagy a visszalépő Rikishi - nek előre tisztáznia kell a torna illetékeseivel,

hogy a kiválása csak átmeneti / ideiglenes és esetleg számolni kell a versenybe - visszatérésével ?

Mert, ahogy nézem akár a jelen torna napi összesített eredmény - listáját - azt látom, hogy az eddig

visszalépett versenyzők eredményeit, naponta mindig csak egy - egy szám - léptetéssel korrigálják,

azaz mintha fenntartanák az elvi és a gyakorlati lehetőségét annak, hogy a visszalépni szándékozó

versenyző(k) ismételten küzdelembe álljon(ak). Ez még a kezdetek kezdetén (a torna leg - elejétől)

visszalépett Kakuryu, Takanoiwa és Ura esetében is így működik. A bekezdéshez fűzött magyarázat

többi részét értem, bár a kelet - nyugat, valamint a sorszám bagatellizálását a "Sanyaku" esetében

még mindig nem egészen. Nem probléma. A hiba biztosan az én készülékemben van. Valóban nem

kell mindent érteni, a hagyományt tudomásul kell venni és egyszerűen el kell fogadni.

Azt azonban - úgy látom - Te sem vitatod, hogy az oldal + rang - sorszám megállapításnak eszerint

legalábbis a Sanyaku - tól lejjebb rangsorolt Makuchi - osztáybeliek (Maegashira), illetve az alattuk

sorolt rangosztály-beli (Juryo, Makushita, Sanndamme, Jonidan és Jonokuchi() versenyzők esetében

mondhatni véresen komoly jelentősége van.

Előzmény: Khrii (4166)