A visszalépés tekintetében biztosan Te látod jól. Én csak amiatt gondoltam, hogy Kise még versenyben
van, mert a napi eredmény - listában az eredménye 4 - 6-ként van kiírva (úgy, mint Hakuho - é (10 - 0)
és nem úgy, mint pl. a versenyben el sem indult Kakuryu - é (0 0 10), avagy az időközben vissza lépett
Harumafuji - é (0 3 7), vagy Terunofuji - é (0 5 5). Emiatt gondoltam, hogy Ő még versenyben van.
A másik dologban, mármint abban, hogy számít - e, hogy valaki pusztán "csak" Yokozuna - rangú, vagy
emellett még 1E, 1W, 2E, vagy 2W is a rang besorolása - nézetem szerint - annak talán mégiscsak van
valami jelentősége. Máskülönben miért tartalmazná ezt így a "Yokozuna - Statistics", amelyben valami
alapján mégiscsak e-szerint listázzák őket és emellett a Basho - tornák - on elért eredményeik alapján
váltogatja maga a Szövetség is ezen besorolási elnevezéseiket. Én legalábbis - lehet helytelenül - úgy
figyeltem meg, hogy például aki közülük a legutolsó Basho alkalmával mondjuk Yusho - t szerzett, az
általában Y1E rang - besorolást kap és a többi három (mostanság, amikor négyen vannak) az ott elért
eredményeik szerint rangsorol - kerül a listára. Hasonlóképpen, így van ez az Ozeki - k (nomeg tovább
Sekieake - k és Komusubi - k) esetében is. A Maegashiráknál meg azután végképp van jelentősége az
ilyenfajta rang - besorolásnak (oldal ,- és sorszám rang - besorolásnak is).
Másfelől, amikor új Yokozuna, avagy Ozeki kinevezésére kerül sor, akkor az új kinevezett általánosság-
ban a "legalacsonyabb" ranggal lép be a díszes társaságba (így például most Kise is Y2W - ranggal lett
előléptetve (miután vele négyen lettek) és Takayasu O2E ranggal (miután vele hárman lettek Ozeki- k).
A világért sem vitatkozni - kötekedni akartam ezzel, csak éppenséggel pontosítani szeretném tárgybeli
ismereteimet. Sorry.