Kise mai küzdelmén az látszott, hogy majdnem ugyanúgy járt, mint tegnap, de a végére (amikorra már
szinte vert helyzetbe került) csak összeszedte magát és utolsó, iszonyú erőfeszítéssel valahogy győzni
tudott. Ez akár több erőt is kivehetett belőle, mint az előző négy nap küzdelmei. Látszott, hogy minden
erőfeszítésével bizonyítani akar. Nagyon is tudom becsülni ezért a mai teljesítményéért. Nem is igazán
értem, hogy milyen bugyorból szedte elő ezt a végső mentális és fizikai erőt ehhez a mai műsorához.
Takayasu szerintem egyszerűen el - szórakozta ezt a mai (5.) meccsét. Ez még akár nagyon rosszul is
jöhet neki a vég - elszámolásnál. Onosho - Goeido ellen - megismételte (szinte pontosan lemásolta) az
eddigi elb@. . .tt produkcióit, azonos vég - kimenettel. A mestereinek talán el kellene beszélgetni vele.
Aminishiki továbbra is maga az elképzelhetetlen csoda (39 évesen), még akkor is, ha nem a Sanyaku -
beliekkel küzd. Szinte minden eddigi meccsén valami érdekes és váratlannak tűnő figurával lepte meg
és verte a nála jóval fiatalabbakat.
Hakuho - ban vagy az idegesség / indulat gyűlt fel túlzottan (a nagy tét, váratlanul kínálkozó lehetőség
miatt), vagy nem tudni, minek volt köszönhető a mai produkciója, az összecsapása leg-elején. Minden
esetre nem volt valami elegáns (Yokozunához méltó) magatartás - szerintem.
Teruno - nál sajnos bekövetkezett az, amire már szinte mindenki számított. Az Ő esetében egyszerűen
azt nem értem, hogy miért nem hajlandó tudomásul venni a nyilvánvalót és arra koncentrálni (miután
még épp elég fiatal akár a szinte - újrakezdéshez is), hogy - ha ez egyáltalában lehetséges - rendesen
összeszedje - összeférceltesse magát, a sérült test - részeit és így még helyzetbe is hozhassa magát.
Biztos, hogy ez rohadtul hosszadalmas és nehéz menetelés lenne, de az amit Ő itt és most művelt, az
- egy kívülálló szemével is jól látható, totál felesleges - önkínzás volt. Szerintem ezért nemcsak Ő volt
felelős, hanem az iskolája / a mesterei is. Ennyire azért talán nem lehet kiszolgáltatott egy Rikishi az
iskolája közösségének.