Én hosszú évekig mindig bejelöltem a műsorújságban,hogy mi az, amit a tévében meg akarok nézni. Ha nem olyan időpontban volt, rögzítettem videón, amig még volt videóm. Idén nyáron szoktam le erről, valahogy belefáradtam.
De az nagyon jó tud lenni, amikor a tévétávirányítón "zongorázva" belefutok valami olyan műsorba, filmbe, ami odaragaszt a képernyőhöz. Ilyen volt idén nyáron a Belle c. film, igaz történet alapján. ( https://port.hu/adatlap/film/tv/belle-belle/movie-166961 ) Emlékszem,hogy késő este kezdődött, sajnos nem tudtam végignézni, mert másnap korán kellett felkelnem, de megkerestem interneten és rátaláltam, megnéztem, nagy élmény volt.
Azon az estén színházban voltam viszont, amikor a Dunán a Mrs. Brown c. filmet adták, ez Viktória királynő és skót inasa kapcsolatával foglalkozott. Sajnos ennek nem találtam szinkronos változatát a neten, pedig érdekelt volna. (Érdekes egyébként,hogy Judi Dench ebben is a királynő, mint a most kijött mozifilmben, ahol az indiai szolgájával való esetét dolgozzák fel.)
A Hajnali lázat könyvben olvastam, a filmet nem néztem meg, bár tudtam,hogy mostanában lesz. Lehet,hogy ennek is interneten nézek utána.