aoyamát most én is sajnáltam, jó lett volna megnézni "csöcsit" kaisei ellen, két hegy ha összecsap! :-)
onosho bitang jól megy, simán nyert volna, ha nem csúszik meg a talpa a dohyón (és nem dohyu, bármilyen hülyeségeket is ír kintamayama:-) belőle még akár yokozuna is lehetne, ha nem lenne egyre több karriertörő sérülés a sumoban.
az általam linkelt beharangozóban ezt meg is említették, túl sok és főleg túl sok súlyos sérülés van mostanság a sumoban.
ennek okaként a következő dolgokat látták a szakértők:
- sumo népszerűsége miatt sokkal több eseményen kell résztvenniük a rikishiknek, sokkal kevesebb idő jut rehabilitációra, pihenésre.
- a rikishik átlagsúlya nő összevetve a korábbi időszakokkal
- brutálisabbak a meccsek, mint korábban
ennek a levét isszák meg olyan rikishik, mint ura, vagy terunofuji. egy egészséges terunofuji már lassan yokozuna lenne, ebben biztos vagyok, hihetelen adottságai vannak, rettenetesen erős, de egy lábbal nem lehet sumozni.
ura épp hogy kezdett belelendülni, most legalább egy fél évet kihagy, ki tudja lesz-e visszaút a makushitából?
kérdésedre válazolva persze, hogy elveszíti a sekiwake rangot terunofuji, ebben a rangban már nincs védelem makekoshi esetén.
szomorú ezt látni, hogy ilyen fiatalon így ér véget a pályafutása...