A 3. nap fontosabb eseményei :
Aoiyama is kiszállt (sérülés következtében). Szerintem rövidesen követi őt Harumafuji és Terunofuji is. Lassan előállhat az "Aki - effektus" és szinte a fele Sanyaku a partvonalról nézi majd a torna további küzdelmeit.
Mitakeumi simán legyűrte Kotoshogiku - t, aki megint csak megpróbálta leporolni a pocak - taszigálós
mutatványát. Persze megint simán kikapott, mert ezt a mutatványt lassan már a Makushita - ban sem
lehet eladni.
Yoshikaze simán verte Teunofuji -t, akin sajnos ismét látszott, hogy a sérült lába szinte teljesen küzdés
- képtelen helyzetbe hozza. Annyira szenvedés - számba megy minden mozdulat neki, hogy rossz még
nézni is. Szerintem néhány nap még és visszalépni kényszerül, mert ez csak önpusztítás, semmi más
(az a nyomorult bal térd nagyon fájhat neki).
Takayasu - Onosho : Onosho az összecsapás elején elővette azt a brutális kűzdő - modorát, ami oly -
annyira eredményes volt az AKi - alkalmával. Szinte vert helyzetbe hozta Takayasu - t, aki teljesen a
Dohyu peremére szorult, szinte kiszolgáltatott pozícióban. Ott azután megállt a tudomány. Még most
sem értem, hogy mi fogyott el Onosho - nál, de Takayasu csak kifordult előle és Onosho egyszer csak
elcsúszott és hasra esett. Szinte komikus volt a jelenet, ámde Onosho biztos nem élvezte. Látszott is
ez az ábrázatán, amikor a meghajlását végezte és amikor levonult.
Goeido ismét nagyon magabiztosan győzött - ezúttal Tochiouzan ellen. Sima, könnyű győzelem volt.
Harumafuji valóban követte Aoiyama-t, Ő is kiszállt sérülés miatt. Hakuho ismét elővette a megszokott
úthenger - módszert és könnyegén szerezte meg a 3. győzelmét. Eddig igencsak simán menetel. Kise
most valamivel kevesebbet problémázott, mint az első két versenynapon. Valamit még elő kell vennie
a hátizsákból, ha partiban szeretne maradni. A két Ozeki és Hakuho biztosan nem tesz neki semmiféle
szívességet a Yusho felé vezető úton.