Köszönöm a kivik nevébe , ugyanis ők mindent megtetten ami tőlük telt !
Én minden bűnt elkövettem velük szemben , szinte amit csak lehet . Hat éve , tavasszal , vásároltam Fityeházról 4db leányt és 1 db
fiút . Kitaláltam a helyüket , a gödröt úgy- ahogy előkészítettem , kikarózva elültettem őket ,locsolgattam ,az árnyékolásról nem
gondoskodtam. Fejlődtek valamennyire , de nem voltam elégedett . A következő év hasonló volt , fejlődés szinte nulla .
Elgondolkodtam , hogy mi lehet a probléma . Számításba vettem az előző hibákat , de ezen túl arra jutottam , hogy rossz helyre
ültettem , ugyanis az előző tulaj a területet teraszosra alakított ki , ezzel a termő réteget eltolta arról a részről. Mivel későn tudatosult bennem , hogy kivi gyökérzete a felszín közelében van , ezért arra jutottam , hogy a jó termőföld hiánya is oka lehet ,-
az egyebeken túl -,a nem megfelelő fejlődésnek . Új helyet kerestem és a második év őszén átültettem a kiviket , a képen látható
helyre .
Az átültetéssel egy időben ültettem el a magról kelt kiviket is ( 4tő ). Ezek a következő évben szépen megindultak , a fityeháziak
is jobban érzik magukat , bár a fiú igen csak csenevész . Folyt.....köv..