ÁsítóSárkány Creative Commons License 2017.11.13 0 0 1813

Ha teheted, próbáld ki a Kawai bútor-típusúakat is. Elsősorban KDP90, (a CL-36 inkább minimálbútor, bár a billentése épp picivel jobb), illetve valamivel büdzsé fölött a CN27-et érdemes megnézni, illetve elődjét a CN25-öt. (A CN25 listaáron a magyar forgalmazónál szerintem drága szerintem. Ha annál olcsóbban belebotlasz, akkore kifejezetten érdekes lehet neked).

Rolandból az RP501R / illetve elődhe RP401R a legolcsóbb bútor típus, ami fölélő a büdzsédnek.

Yamahából meg a CLP-535 illetve CLP-625 a továbblépés, megint fölélőve a büdzsének.
Az informált döntésez érdemes lehet kipróbálni ezeket. Zongorát sok évre vesz az ember, elkötelezett felhasználó esetén megfontolandó lehet megtoldani a büdzsét (ha kell, kicsi t várni a vásárlással).

Szerintem digitális zongora választásnál a legfontosabb tanács, hogy próbáld ki személyesen, és ha teheted, legalább a Kawai + Roland + Yamaha szóba jöhető modelleit...
A második legfontosabb tanács: vigyél egy nem gagyi fejhallgatót a próbákra (ugyanazt minden próbára), ha a fejhallgatóval is rendszeresen tervezed használni a leendő zongorádat.

Előzmény: davidthepianist (1812)