Tocy92 Creative Commons License 2017.11.13 0 0 15196

Két olyan meccset vesztettünk el egymás után, amelyet egyenként 15-20 ponttal kellett volna nyerni az ellenfél mutatott játéka alapján - nem értékelem túl magunkat, egyszerűen szörnyű volt a DEAC és most a ZTE is, de mindegyiket képesek voltunk elbukni. Vízválasztó lesz a Pécs elleni, ott most el se lehet mást képzelni, csak egy magabiztos győzelmet, pedig amúgy a PVSK jobb a DEAC-nál és jobb a tegnapi ZTE-nél is...

Nagy lehetőségeket hagytunk kihasználatlanul ezzel a két meccsel és bár még mindig nem féltem ezt a csapatot (most is azt mondom, hogy tehetségben top4-ben vagyunk, bárkit bárhol el tudunk kapni talán az Olajt leszámítva), most már azért ennek elég figyelmeztetésnek kell lennie - múltkor a játékosoknak kellett ráébredni dolgokra, most pedig Ádámnak. Vérlázító arról beszélni, hogy kevesen vagyunk, amikor ezt mondta el mindenki, aztán le lettünk hurrogva, hogy nem értünk hozzá, ennyi elég :) Pláne, hogy ott ül Blaskovits és Grebenár a padon, öt-öt percekre nem igaz, hogy nem lehet őket beküldeni, hogy a három magasból az egyik pihenhessen - Ivosev most sem tűnt még 100%-osnak és most már Spica is 40 percet játszott.

Én amúgy még mindig jobbnak látom a helyzetet, mint mondjuk tavaly, mert egyszerűen akkora potenciál van ebben a csapatban, ami legalább magában hordozza a lehetőséget, hogy jók leszünk, míg a tavalyiban volt négy középszer, színtelen-szagtalan légiós, akikkel kis túlzással minden győzelem erőlködős bravúr volt.

De hogy írjak pozitívat is (mert azt is tudok!): nagy öröm látni Markót, aki szerintem eddig a csapatunk legjobbja idén. A hét meccsből volt három extrája, volt kettő, amikor faultgondjai voltak, egy, amikor Szombathelyen extrán kezdett, de a csapattal együtt eltűnt egy negyed után, meg egy a MAFC ellen, amikor a gyűrű felé se engedték, ütötték-verték, a Dunn-Evans páros meg folyamatosan üresen volt. Szerintem ilyen jól utoljára abban a bizonyos első évében, meg talán a visszatérésekor néhány meccs erejéig (a nagy tavaszi meneteléskor) játszott, ez pedig nekem nagy meglepetés, az elmúlt két éve után nem számítottam erre. De nagyon jó ezt nézni :) 

A másik pozitívum pedig Baki, aki szerintem érezhetően javult a DEAC ellenihez képest, bírta az iramot, szerintem egy-két meccs és 100%-os lehet, ami magával hozhat még két-három triplát, most azokkal még voltak gondjai. Aztán lehet, hogy csak én látom derűsebben az ő játékát :)