Lakótelepi_kertész Creative Commons License 2017.10.23 0 0 177

Köszönöm szépen mindenkinek, szerintem gyorsabb is lesz hagyományos kaszával végezni ekkora területtel, mint a motorossal, az akkumulátoros 20 perces ténykedésre elég csak, így az biztosan nem lenne jó, a motoros, meg olyan zajos is. Lehet, hogy a 60 cm-eset veszem meg, de figyelni fogom, hogy a kasza méreteit is ne legyen olyan otromba vastag az élnél, és rákérdezek egyszerre az üllőre is, az a videó jobban tetszett, amin két fém közé fogja a kaszát, talán nehezebb úgy elrontani a kalapálást, hogy ne legyen hullámos a végeredmény, mivel kezdőként ez lehet, hogy menni fog :) De mindenesetre a fenőkő is kelleni fog :) Szerintem jó lesz. Egyébként nem is írtam, de ez a terület egy arborétumban van, és épp ott mondták az ott dolgozók, hogy gyomirtózzak, de szerintem ilyen kis gyümölcsfáknál ez nem helyén való, pláne nem arborétumban. Én amúgy is viszolygok a permetszerektől. Annak idején az ősember sem nyomott mindenfajta kemikáliát egyszerre, sokszor a régebbi könyvekben olyan jó praktikumokat találni a gazokra és a tápozásra is, manapság hamar elintézik, méregkeveréssel. Sajnos!

pintjano köszönöm a felajánlást, a kapakalapálást illetően, nem tudom merrefelé laksz, én Szombathelyen, de ha nagyon messze laksz tőlem, akkor felejtős, mivel autóm sajnos nincsen. De lehet, hogy elegendő lesz a video is ehhez, mérnök vagyok tehát talán menni fog. Majd elválik.

Esetleg kaszafajtát tudnátok még ajánlani? Persze abból tudok majd, ami a gazdaboltban lesz, de mégis, hátha lesz olyan is :)