Papp Réka Kinga nem is érti, miért kellene emiatt aggódni.
Puzsér bácsi elmagyarázta neki, hogy mi van (illetve, mi lesz):
"Az első pár év nehéz lesz. Hajnali ötös kelés, új napi rutin a sok imádsággal, meg a kételkedő tekintetek, nem lesz könnyű megszokni, hogy nincsenek már azok a filmek, könyvek és újságok, amiket szerettem. Négy-öt év is eltelik, mire lesznek új hobbijaim. A sör biztos hiányozni fog, viszont lesz néhány feleségem. Két fiatalabb csak a szexre, meg egy harmadik, aki ellát, főz rám és rendben tartja a házat. Lassan megszokom, hogy a közéleti vitákat majd eldöntik a papok, legalább már ezen sem kell idegeskedem. Kicsit furcsa lesz a világ a nők látványa nélkül, meg biztos el kell majd fordítanom időnként a fejem, ha éppen akasztanak egy buzit, vagy halálra köveznek egy házasságtörő nőt. Néha bűntudatom is lesz. Talán hiba volt. Talán harcolni kellett volna.
Ilyenkor gyorsan elhessegetem a rossz gondolatot, hazasietek a családom biztonságába, és megölelgetem a feleségeimet meg a gyermekeimet. Ők az életem értelmei. Néha a negyedik asszonyt is magamhoz engedem, akivel amúgy hűvös, távolságtartó viszonyban élünk. Nem szerelmi házasság ez, vezeklésből vettem el, hogy megmentsem, hogy biztonságban legyen. Úgy éreztem, ennyivel tartozom annak a régi világnak, amit az elvtársaival merő idealizmusból felégetett. Papp Réka Kinga ilyenkor picit elmosolyodik, hozzám bújik, és már az ő szemében is látom a behódolást."