Szia. Ha alumínium, akkor próbálj egy lakatos műhelyt keresni, akik tudnak alut hegeszteni. Szerintem meg tudják mondani, hogy fel lehet-e hegeszteni és új mentet vágni bele. Ha lemez, akkor ahogy én tudom, akkor csere, mert ott nincsen anyag.
Az elektronikának lehetséges, hogy elég egy reset, mert lehetséges, hogy amikor leállították a motort, nem vártak addig, amíg a fedcomp teljesen leáll. A reset annyit tesz, hogy le kell venni az akkusarut, csak annak van egy folyamata. Vezetőablak le, motortér kinyit, motor leáll, várni kb. 3-4 percet, majd ezután levenni a sarut. Pár perc (vagy a munka végeztével) akkusaru fel, kb 2-3 perc várakozás, majd indítás. A várakozás azért kell, hogy a fedcomp leálljon vagy visszarakás után felépüljön, mint egy számítógépnél. Volt egy cikk is régebben, hogy egy Peugeotnál megbolondult az elektronika, mert az apuka leállította az autót, a kisfia pedig elkezdte a kormánykapcsolókat tekergetni, kapcsolgatni, utána meg minden megbolondult. Az ok az volt, hogy a motor leállítása után a fedcomp (vagy BSI) elkezdett leállni, de mivel a kormánykapcsolókról jöttek a mindenféle jelek, az elektronika beadta az unalmast. Egy reset megoldotta a problémát. Egy próbát megér, nem kerül semmibe.