buta Elizabeth 2001.01.08
0 0 94 Hat igertem nektek egy linket, de nem sikerult, ugyhogy leirom az en MLM-tortenetemet.
Kismama voltam, a gyerekeimert mentem egy csunya esos napon az oviba, amikor az ujpest-Kozpontban levo piros 96-os megallojaban hozzamlepett egy jololtozott ferfi es felajanlotta az esernyojet. el voltam ajulva ennyi figyelmesseg lattan, beszelgetni kezdtunk es amikor jott a busz, egyutt szalltunk fel. Mikor szobajott a munka, mondtam, hogy en nyelvtanar vagyok, o pedig uzletemberkent mutatkozott be es el is kerte a nevjegyemet, majd szinte rogton utana le is szallt.Masnap felhivott, hogy tanacsot szeretne kerni tolem, melyik keruleti iskolaba irassa be a gyermeket, amit nem igazan ertettem, hisz mondtam neki, hogy nemreg koltoztunk a keruletbe, de aztan radumalt, hogy egyebkent is mutatni akar valamit ,ami a vallalkozasaval kapcsolatos, talalkozzunk. vegul is ugy alakult a dolog, hogy nevetve azt mondtam, nem vagyok en a walesi hercegno, ha nem derogal egy uzletembernek, jojjon el hozzank.
Mikor eljott, elkezdett meselni az uzleterol, karikak, stb, rovid kozgazdasagi eszmefutttatas, csakhogy en elotte mar hallottam az Amway-rol es engem meg erdekelt is a dolog.Es az egesz ember teljesen azt a benyomast keltette, hogy neki ez mar tuti jol megy stb. Par nappal kesobb meghivott a MOM-ba, ott talalkoztam eloszor Demeter Janossal (o az Amway egyik gyemantja), be is mutattak neki, nagyon baratsagos volt az egesz tarsulat, mig vege nem lett az eloadasnak, amikor is a meghivom el akart koszonni es en dobbenten kerdeztem meg, hogy csak nem gondolta komolyam, hogy meghiv egy eloadasra Kaposztasmegyerrol Budara, az isten hata moge es most nem fog hazavinni vagy elkiserni este tizenegykor? En nem szoktam egyedul ilyenkor kolbaszolni a varosban, ha meg tolmacsolni megyek, minden alkalommal taxin megyek haza.Mert felek. Teljesen atvaltott arrogansba, hogy ez nem ovoda, de en megmakacsoltam magam, hogy nem es igy varnom kellett, mig befejezodik neki egy uto-fejtagito, miutan aztan hazamentunk egy ottani ismerosevel. A holgy is tanarno volt es dicshimnuszokat zengett a kocsiban.
Ezutan sok kazettat meghallgattam, nehany konyvet elolvastam es hosszas ragodas utan , kb. harom honappal kesobb dontottem ugy, hogy megprobalom.
Az elso hetekben teli voltam lelkesedessel, elvegeztem a Artistry sminktanfolyamot is, mindent tudni es csinalni akartam, aztan ott kezdodtek a bajok, amikor az elso pontszerzo akcioban honap vegen nem volt meg a kello pont es a szponzorom felesege rabeszelt, hogy nehany termeket vagyek meg elore, mert azok ugyis fogynak, mint a cukor. Aztan nem fogytak. Maig se felejtem el azt a napot, amikor a bocsi elott nekiszegeztem a ferjemnek a kerdest, hogy tudna-e nekem adni surgosen hetezer forintot meg, mert annyiba kerult a harom szepsegmaszk, ami megoldotta az otvenhez hianyzo pontok gondjat...A paromnak becsuletere legyen irva, rendkivul turelmes volt, vigyazott a gyerekekre, elvitt nyilt napra meg mindenhova, de megmondta, ot nem erdekli, ha akarom, csinaljam. De akkor este annyit mondott, hogy nem orulok neki, hogy emiatt az UZLET miatt olyasmit kersz vagy teszel, amit elotte soha. Tudod, hogy nem szoktuk tullepni a havi keretet, ez igy bizonytalan es ugy erzem, hogy a nagy uzletek nem pontszerzesbol indulnak.
Ra ket hetre kimentem a raktararuhazba, bevasaroltam es hazafele a villamosrol lesegitettem egy nenit. Mire eszbekaptam, a villamoson maradt a kistaskam, a termekforgalmazoi igazolvanyom, az irataim, a penztarcam es kb. 15ezer Ft ara termek. Mellette a szponzor felesegenek, Andreanak a nekem kolcsonadott parfummintai, mert azok voltak a kimeno illatok es azokat kellett volna vegso akcioban eladni.
Ez volt a masodik pofon.
Mire eljott a nyar, egyre inkabb kozeledett a Hetvegi Szeminarium ideje, addigra en voltam a nagy remenyseg, akinek mindenki nagy jovot josolt, blablabla, nekem menni kell a Szeminariumra, huszezer a jegy. Remenysugar :tolmacsok is kellenek, ott is lennek meg nem is, es meg nemi fizetseget is kilatasba helyeztek. Es lon. Eletemben ott ultem eloszor szinkronfulkeben ,remegtem az idegessegtol, mikor meglattam a DD-nket , alig birtam megszolalni a meghatottsagtol, micsoda megtiszteltetes, hogy en egyaltalan egy levegot szivhatok ezekkel a nagyszeru emberekkel. aztan eloadast tartott a Nusshold hazaspar , ujjongas, happpyend, buli, allofogadas. Este pedig huszezerert gyulekezett a BS-ben a plebs. Tulkokkel, sipokkal, kioltozve, mint egy nagy szilveszteri bulin.
Es jottek a GYEMANTOK: Demeter Janos es Rachel, Vagyi Jeno James, Karasz Cecilia, meg a tobbiek, pazar csillogas, estelyi ruhak, limuzin.Rengeteg ember, mind rajuk figyelnek. Unneples: koszontik az ujakat, a regieket, az x szazalekosokat, rengeteg taps. Es sok orosz beszed. Hivatalosan orosz piac meg nem letezik.Es amikoe elkezdtek a szinpadra hivni a DD fokozatot eleroket, hirtelen jott a hang a fejhallgatomba; "hagyjatok abba, itt vannak a Gardusek, aki orosz, ne mutatkozzzon be! a szinpadon Karasz Cecilia profi modon oldotta meg a dolgot, a segitok a szinpadra felmenetel elott zold cedulat adtak az oroszok kezebe es o meg nem hagyta oket a mikrofonba bemutatkozni. Ekkor szalltam ki a fulkebol eloszor. A szinfalak mogott negy no sirt, hogy ok mit dolgoztak es most nekik miert nem er az elismeres, hogy ket napig utaztak, otvenen jottek at egy rozzant Ikarussal, ekkora szegyent...
Aztan levetitettek az Akarsz-e Te is gyemant lenni? c. filmet, ahol a gyemantok szatyorhegyekkkel loholtak a Mariahilferen, meg parizsi ekszerboltban rancigaltak fel sorban a gyuruket, meg integettek a villa kapujabol meg Disneyland a gyerekekkel stb. ez volt a masodik szunetem.
A masodik nap vegen derult ki, hogy akkor pakoljunk. Mert fizetesre hiaba varunk, mint ahogy kajara se .Mehetem en a Demeter Janoshoz, csak szettarta a kezet.Hogy a Network 21 iroda nem az o kompetenciaja, sajnos, stb, valoban, milyen sajnalatos.
Aztan elmondtam mindent a DD-mnek.Egy egesz ejszakat beszelgettunk at nalunk, aztan akkor eldontottem, hogy vege.
Az utolso csepp az volt a poharban, hogy a szponzor felesege eljott, hogy negyezer forintot ker a villamoson felejtettt illatmintakert cserebe, vagy kp, vagy uj termekben.Akkor kezdtem el kiabalni. a vege az lett, hogy meg nekik allt feljebb, hogy ok mennyit torodtek velem, meg husvetkor is eljottek meglocsolni stb, de aztan osszecsomagoltam mindent otthon, ami Amway es visszavittuk a raktarba, hogyy nem kell es kesz.
Azota se hasznalok Amway-t csak a muanyag adagolo flakonokat tartottam meg. a szponzorek kigyot-bekkat mondtak ram, ahol csak lehetett. Aztan tudtam meg, hogy a megismerkedesunk csak az un."sasolas " resze volt, amikor szepen, uzletiesen feloltozve jarkalni kell a varosban es ismerkedni, nevjegyeket gyujteni, igy szedik ossze az ujabb kuncsaftokat.
Ossze kellett alllitani egy cimlistat, az enyem tobb, mint ketszaz neves volt, ezert figyeltek annyira oda ram.Es csak ezert.
azota tudom. hogy penzt megfelelo alapok nelkul nem lehet csinalni. Igenis kell tisztesseges indulo toke, nem a zacis aranyak, hanem egy olyan osszeg, amibol az uzlet elindul, ami nem a kosztpenzbol van lecsipve, hanem ami elkoltheto az uzletbe, befektetheto a dologba.
es ez legyen teljesen szabad toke.
Azert kell szakertelem is.Mit, kinek, hogyan kell eladasra felkinalni?
Kellenek tartalek termekek is, ha valakinek sos-ben kell valami, ne kelljen berohanni a raktarba.
Szoval nem igaz a tobb ido, tobb penz-formula se.
Az egesz egy kapitalis atveres, ami csak azert megy, mert az emberek ahitoznak a sikerre, a tapsra, es ezt itt velik megkapni. A jozanabbak hamarabb, masok honapok alatt, de elobb-utobb atlatnak a turpissagon.
Folyt. kov, mert meg nincs vege,
Elizabeth Előzmény: Yag. (85)