Amita13 Creative Commons License 2017.10.16 0 2 42307

Szia!

 

A kaki szerintem nem tíz éve jött be, max. akkortól lehetett rendszeresen kapni. Én több mint 20 éve ettem először, nagymamám hozott haza pár darabot a boltból, hogy olyan mint a paradicsom, de állítólag ha szekrény tetején érleljük, mint a birset, akkor nagyon finom lesz. És az lett. :) Utána pár évvel voltam a kertészeti egyetemen, az akkor még rendszeres kiállítás- és vásáron, ahol valaki árult ilyen fát. Semmit nem tudtam róla, viszont de jó, ez itt is terem felkiáltással megvettem (arra emlékszem, megfizethető áron volt, szabadgyökeres jó méretű oltvány). Elültettem, megmaradt, akkoriban sem fórum, sem más nem volt, annyit tudtam az eladótól, hogy kezdetben érdemes takarni télire, meg alul érdemes egy "fagycsapot" hagyni rajta. Megnőtt, rendszeresen termett, egyik nagyobb tél vitt el pár kisebb ágat. Nekem nem is volt ez olyan hű, de nehezen tartható növény, mivel semmi gondot nem okozott, kivéve, amikor alá kellett támasztani, mert túl sok volt a gyümölcs rajta. Később olvastam, hogy mennyi probléma lehet vele. :)

Előzmény: successful77 (42297)