Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 2017.10.15 0 0 6184

Na ezért szeretem én a saját haver szerelőmet. Én vakon megbízom benne, ő pedig mindig mindent komolyan vesz, amit hallok/ tapasztalok. (Mégha közben kicsit "le is olt", meg "ekézi" a fórumot/ netet, ahonnan "minden hülyeséget összeszedek" ;-))

A múltkor azzal tértem be hozzá, hogy nagyobb gázadáskor (ez kb. autópályán a "majdnem" lepadlózás", amikor mondjuk kamionsort előzve BMW-s, vagy Audista elől fogom menekülőre), szóval olyankor nagyon halk "sziszegő-zizegő" zajt hallottam elölről/alulról/jobbról. (Kb., mint amikor nagyon meghajt valaki az ujjai között egy csapágyat.) Normális, vagy közepes gázadáskor nem, csak kifejezetten nagy gázadáskor és csak nagy sebességnél.

Kijött velem a pályára (nincs a műhelytől messze a felhajtó) és addig próbálgattuk, amíg ő is meghallotta.

"Szívás-zaj"-nak lett minősítve (a szó technikai értelmében ;-)) és mivel pont olaj- és szűrőcsere előtt álltunk, azt jósolta, hogy azzal akár el is múlhat... Mindenesetre nem kóros jelenség. És valóban mérséklődött a csere után.

Közben volt egy (fél-) napos bajom a fűtéssel (majd azt is leírom...)

Előzmény: Sandi00 (6183)