A sok termésben az a jó, hogy nagyon sok már most (október közeledtével) kezd érni, illetve sárgulni, világosodni. Tehát bőven lesz idejük legkésőbb decemberig (de van ami e hónapban) beérni.
Így a citrus tartásnak a dekoráción kívül még gyakorlati értelme is lesz, a kis különlegesség kóstoló.
A Buddha kezét még közel egy hétig hagyom, aztán leszedem.
Nem tudom mit tervezzek vele, ezért megkérnélek (ha nem titok) leírnád mit lehet vele tenni, kandírozni stb. Én még semmit sem kandíroztam.
Bocsánat, tényleg kétszer került fel a rangpur.
A Tahiti tavaly csak mutatóban volt, de azt is elhagyta. Így kóstoló sem maradt. Idén meg túl termeli magát, majd nem fogom tudni, mit kezdjek vele.
Két fajta Klementinem is van, de csak ez hozott termést.
Ez a Klementina Precose (korai, mag nélküli) és már lassan az összes színesedik.
Nagyon sok ami nem hozott termést.
Közte van a sweetie, amire kifejezetten haragszom. Tavaly sem hozott, csak tavaly előtt egy szem 40 dkg-os, finom termést. Hatalmasra nőtt, de megint csak csapdába estem, és átültettem. Jövőre biztos nem!
De azért még van néhány termő is, ami kimaradt a sorból:
satsuma miagawa
Limetta Pursha
óriás citrom
Fukushu kumquat
És végül az újonc, a termése még apró, de jó kilátással kezdett: Tangelo Thomson