Üdv !
Azt azért ne felejtsük, hogy a fórumokon bárki leírhat bármit, az USA-ban is és itt is(bocs).
Akit tudományosabban érdekel az Asimina Triloba jobban teszi, ha tudományosabb helyeken kutakodik, pl itt:
http://www.pawpaw.kysu.edu/
Nagyon sok növényünk bizonyos része mérgező, ezt tudjuk. Mégsem dobjuk ki, hanem azokat a részeit fogyasztjuk ami jó, finom és/vagy egészséges. Tegyünk így a pawpaw-val is !
Az Asimina Triloba ehető és nem utolsó sorban finom gyümölcs. Való igaz, hogy aszalás után igen komoly gyomorgörcsöket okozott. Ergo nem aszalom. Minden bizonnyal a hőkezelés tette ezt a gyümölccsel, valami átalakult benne. Tehát maradjunk a friss fogyasztásnál. Emiatt lekvárt sem csinálnék belőle vagy bármi olyat amihez magasabb hőt kap.
Frissen én már elég sokat megettem és a környezetem is, de semmilyen problémát nem tapasztaltam. Az tény, hogy laktató gyümölcs, én 1-2 szemnél többet nem kívánok egyszerre.
A magja lehet, hogy mérgező, de nem kutattam ezután, viszont már nyeletem le egyben magot és semmi bajt nem okozott. Szétrágva lehet, hogy más lenne a helyzet, de ilyenekkel nem kísérletezem.
Konkrétan a cherimoya-ról(Annona cherimola) hallottam, hogy a magja mérgező, de gondolom, ha egyben lecsusszan, akkor egyben el is távozik, remélhetőleg gond nélkül...
....és valóban, ha gond lenne a pawpaw-val az indiánok dobták volna az étlapjukról és aztán egy egyetem nem karolta volna fel a kutatását és nem csinálnának pawpaw fesztiválokat évente...