Balázs730628 Creative Commons License 2017.10.08 0 0 118

Köszönöm mindenkinek, hogy tapasztalatát megosztotta velem.

Nekünk ez a második meggyfánk lenne. Azért ültetnék, mert nagyon szeretjük a meggyet, szívesen teszünk el mélyhűtőbe is, és egy fa elég keveset terem (a mi igényeinkhez képest).

Pl. szeretem, ha bőven van meggy egész évben meggyes pitéhez, de a gyümölcsleves is finomabb, ha egy kis meggyel meg van bolondítva (a cseresznye és az alma mellett). A savanyú volta tehát ételben nem lenne hátrány, legföljebb friss fogyasztásnál.

Édes gyümölcsnek júniusban ott a hatalmas germersdorfi cseresznyefánk. :-))))

Kifejezetten azért akarok későit, mert amíg a cseresznyénk le nem fogy, nincs időm a meggyel foglalkozni, nem is kívánjuk enni, annyira bőséges a cseresznyetermés. Utána esszük/szedjük a mostani meggyfánkat. Szeretném, ha a másik meggyfa nem azzal egy időben érne, hogy hosszabb ideig élvezhessük a meggyet frissen, meg könnyebb legyen a munkát ütemezni (leszedés, kimagozás, mélyhűtőbe tevés).

Jó kérdés, hogy milyen fajta a mostani. Nos, mivel a kerttel együtt kaptuk, ezt nem tudom. Tippem szerint lehetne Érdi bőtermő, vagy valami ehhez hasonló (érési időben, ízben).

Jelenleg a Maliga emléke és az Újfehértói fürtös között hezitálok. Amihez ragaszkodom, hogy földlabdás legyen, ne szabad gyökerű. Nem akarok kockáztatni, meg ez hamarabb is fordulna termőre.

A Feketics meggy sejtem milyen lehet (piacon láttam, ill. vettem régen). Csodálatos finom, édes, de korai érésű, tehát egyszerre érne a cseresznyénkkel. Ha nem lenne cseresznyefánk, valószínűleg azt ültetnék.