motor48 Creative Commons License 2017.10.06 0 0 36127

A fűtési rendszered és a lehetőségeket nem ismerem, a rajzod alapján küldtem egy 'picit' más rajzot.

A pici szó szerint értendő, rajzoltam nagyobbat, majd átküldetem! A  rajzodon két zöld köröcske van, ezek légtelenítők,  vagy túlnyomás szelepek, miközben a tágulási nyitott. Most jó, mert egyikőnk sem érti a másik rajzát, majd tisztul ez, az enyémről írok:

A kazán, ha faelgáz rendszerű, a tüzet lefelé nyomja, így a kazán alja meleg, hideg víz hatására általában elreped. Ezt akadályozza meg, a meleg víz visszavezetés. Ezt én úgy oldom meg, a fűtéshez kimenő víz, a radiátoron lehűl valamennyire, így a visszatérő, a kazán tetejéről folyik az aljára, létrehozva egy kevert vizet, ami már semminek sem árt! Ez egy kör.  A puffer tetején menő meleg víz, az utolsó felső pont, van a tágulási és légtelenítő tartály (erről a végén), a meleg víz tovább megy, a radiátorokhoz, majd, a kazánba.

A kazán elkezd túlmelegedni, tehát sok, a meleg víz, második kör ként bekapcsolódik, a puffer vize, ami

a radiátor vizét tovább hűti, a felforrás nem jön létre, ha még fűteni sem kell , a pufferba megy, a meleg

víz, aminek hideg vize, a kazánba, így nem kell, a felforrás elleni védelem sem. A harmadik fázis, amikor a tűz már kialszik, a puffer-radiátor körön megy a fűtés, miközben, a puffer visszatérő ága lezáródik, a

kazán a rendszerből ki van zárva. Ismételt begyújtásnál, a radiátor körrel indul. ha valaki csak szintben tudja szerelni, akkor a két keringető szükséges, ha szintben eltolva, ahogy a rajzon van, gravitációsan is

kering, a puffer-radiátor ág! Tágulási tartályt egy pipacsővel, egy edény aljába kell vezetni, ami a fűtőkazán felett, nem fagy el!

Komplexitynek is itt írok, arugós visszacsapóról még nem olvasott eleget, mert szerintem senkinek sem volt jó, NEM erre való, de ha mégis játszani akar vele, a keringető szívó oldala felé tegye, ugyanis toló erő

nincs a keringetőknél, viszont szívó még talán ki tudja mozdítani, ahhoz is a rugót, nagyon le kell gyengíteni, és innentől, a zárás lesz bizonytalan! Van ilyen speciális szelep, az árát nem akarom leírni, hátha egy nulla lemarad!!!(A i.fórum, fűtés javítás, szerelésnél van olcsó, megoldás! Viszont ha jövőre

mindent átalakítasz, gondold meg!!)

Előzmény: Fázosficko (36123)