A fűtési rendszered és a lehetőségeket nem ismerem, a rajzod alapján küldtem egy 'picit' más rajzot.
A pici szó szerint értendő, rajzoltam nagyobbat, majd átküldetem! A rajzodon két zöld köröcske van, ezek légtelenítők, vagy túlnyomás szelepek, miközben a tágulási nyitott. Most jó, mert egyikőnk sem érti a másik rajzát, majd tisztul ez, az enyémről írok:
A kazán, ha faelgáz rendszerű, a tüzet lefelé nyomja, így a kazán alja meleg, hideg víz hatására általában elreped. Ezt akadályozza meg, a meleg víz visszavezetés. Ezt én úgy oldom meg, a fűtéshez kimenő víz, a radiátoron lehűl valamennyire, így a visszatérő, a kazán tetejéről folyik az aljára, létrehozva egy kevert vizet, ami már semminek sem árt! Ez egy kör. A puffer tetején menő meleg víz, az utolsó felső pont, van a tágulási és légtelenítő tartály (erről a végén), a meleg víz tovább megy, a radiátorokhoz, majd, a kazánba.
A kazán elkezd túlmelegedni, tehát sok, a meleg víz, második kör ként bekapcsolódik, a puffer vize, ami
a radiátor vizét tovább hűti, a felforrás nem jön létre, ha még fűteni sem kell , a pufferba megy, a meleg
víz, aminek hideg vize, a kazánba, így nem kell, a felforrás elleni védelem sem. A harmadik fázis, amikor a tűz már kialszik, a puffer-radiátor körön megy a fűtés, miközben, a puffer visszatérő ága lezáródik, a
kazán a rendszerből ki van zárva. Ismételt begyújtásnál, a radiátor körrel indul. ha valaki csak szintben tudja szerelni, akkor a két keringető szükséges, ha szintben eltolva, ahogy a rajzon van, gravitációsan is
kering, a puffer-radiátor ág! Tágulási tartályt egy pipacsővel, egy edény aljába kell vezetni, ami a fűtőkazán felett, nem fagy el!
Komplexitynek is itt írok, arugós visszacsapóról még nem olvasott eleget, mert szerintem senkinek sem volt jó, NEM erre való, de ha mégis játszani akar vele, a keringető szívó oldala felé tegye, ugyanis toló erő
nincs a keringetőknél, viszont szívó még talán ki tudja mozdítani, ahhoz is a rugót, nagyon le kell gyengíteni, és innentől, a zárás lesz bizonytalan! Van ilyen speciális szelep, az árát nem akarom leírni, hátha egy nulla lemarad!!!(A i.fórum, fűtés javítás, szerelésnél van olcsó, megoldás! Viszont ha jövőre
mindent átalakítasz, gondold meg!!)