Törölt nick Creative Commons License 2017.10.02 0 0 218

"Persze, azoknak, akik a házasságon kívüli szexet is elfogadhatónak tartjak, a fogamzásgátlás szükségszerűve válik."

Nem csak házasságon kívül fontos, házasságon belül is sokan szeretnék szabályozni a gyermekeik számát.

"Ha már szerintetek így is sokan vagyunk, akkor pozitív dolog-e ennyi energiat és pénzt áldozni erre? Ha egyszer a fogamzasgatlast szorgalmazzuk (nem én), akkor miért támogatnank a mesterséges megtermékenyítést?"

Ott, ahol erősen negatív a népességnövekedés (gyakorlatilag egész Európa) érdemes támogatni a mesterséges megtermékenyítést, már csak a társadalom stabilitása miatt is.

Ahol nem fenntartható népességrobbanás van (pl Afrika és Ázsia egyes régiói) ott nem érdemes támogatni - bár tiltani ott se lenne szabad.

"Volt olyan nő, akinek először 6-os, majd 8-as ikrei születtek, mesterséges megtermékenyítéssel."

Az ilyet szabályoznám, mert veszélyezteti a gyerekeket. Ennyi embriót felelőtlenség egyszerre beültetni...

"Persze, én más szempontból nézem: a mesterséges megtermékenyítéssel a probléma az elpusztított embriók és a ahogyan a spermat nyerik."

Rendben van, de ez a te egyéni véleményed. A püspök is ott tévesztette el a házszámot, hogy bele akart szólni - vallási alapon - a törvényhozásba. Persze megértem a tévedését, hisz jelenleg Magyarországon ez normális - de ennyit a politikáról. A vallásszabadság nem csak arról szól, hogy az emberek szabadon vallást gyakorolhatnak, hanem hogy szabadok legyenek mások vallásának hatásától.

"Az infláció miatt tudnád megvenni. Ami lakás 66-ban 100,000-t ért, most kb 15-20 millió."

Viszont a havi fizetés sem 1500 Ft. Lehet csűrni-csavarni, de sokkal jómódúbbak vagyunk, mint elődeink. És igen, ezért többet kell dolgozni, ha valaki ilyen életszínvonalon akar élni. Le is lehet mondani róla. Egy falusi házat már millió alatt lehet venni Magyarországon és lehet olyan életszínvonalon élni, mint 100 évvel ezelőtt egy fizetésből.

Előzmény: isabellee (216)