Heló!
Otthoni időszakos (ritka) használatra szeretnék hegesztőgépet.
Olvasgattam lejjebb, és úgy vélem, hogy nekem az MMA (pálcás) típus kellene vagy esetleg MMA-AWI funkciós.
Az alábbi kérdésekkel még nem vagyok teljesen tisztában:
- Mekkora "amperes" inverteres gép kell, hogy szögvasat, zártszelvényt, betonvasat, hasonlókat tudjak leállásmentesen, a gép "erőlködése" nélkül hegeszteni. A technikát most hagyjuk :)
- Egyes gépeknél írják, hogy szükséges biztosíték 16-20A. .. A 16-ost esetleg lecsapja?
- igaz, hogy a gép jóságát a márkán kívül az adott amperhez tartozó bekapcsolási idő határozza meg?
(DE, pl Jasic ARC 160-nál (20C-on) 160A ->20%, 72A ->100%) a katalógusban 20C-ot ír, máshol 40C-ot.
Egy hasonló Alfaweld vagy Iweld sokkal jobb értékeket ad meg.
- Ukrajnából be lehet szerezni a számtalan ukrán, orosz gépen (amik milyenek lehetnek?) kívül Rilont is (mert az jó azt mondjátok) 50000 alatt. SŐT: 35ezerért van noname MIG készülék is!
Vajon ugyanaz, amit itthon lehet kapni? .. mert más a színe. Rilon ARC 160 Mini
Az ukrán hegesztőgépről egy jó video: Dnypro MMA 250.
Látszik, hogy a 250A inkább 140-160. Amúgy ezt is dícsérik.. a piacos "importőr":)
Tehát akkor valami tartósnak mondott márkából válasszak olyat ami jó bekapcsolási idővel rendelkezik, 16mm-es kábelt adnak hozzá, ARC-Force, Hot-Start, Anti-Sticket tudja, esetleg plusz AWI funkció. Meg kijelző se kell rá... Mire figyeljek még?
Márkák: Iweld, Alfaweld, Hetra, Mastroveld, Centroweld, BLM, Smarttech (ezek egykutya?)
Jasic, Rilon ... a keretre max 50K-t gondoltam.