Törölt nick Creative Commons License 2017.09.28 0 0 210

"En azt nem ertem, hogy szerinted miert jobb az a tarsadalom, ahol a ferfiak eljarnak dolgozni, a csalados nok pedig nem (csak aki tenyleg akar), mint az a tarsadalom, ahol a csalados nok tobbsege is eljar dolgozni. "

Még mindig nem érted, én nem arról beszélek hogy mi jobb és mi rosszabb, ne kombináld túl, ilyen egyszerű: ha (több) pénz kell dolgozni is kell érte.

"Ha a csalados nok nagy resze nem akar elmenni dolozni, es a ferfiak tobbsege is ezt szeretne, akkor a nok tomeges munkaba jarasa mitol olyan nagy vivmany, amihez tapsikolni kellene? "

A vívmány az, hogy ha a nő (és a család) azt akarja, azt választja, akkor elmehet dolgozni hogy jobbá tegye a saját és családja életét. Nem kötelező. Ha ezt nem teszi meg akkor persze lemarad a többitől, na de azt mégsem lehet elvárni a társadalom többi részétől hogy fogja vissza magát a dolgozni nem kívánok kedvéért.

A régi időkben egy nő nem tehette meg azt, hogy elmenjen dolgozni (akár csak gyerekvállalás előtt is), például hogy kikecmeregjenek a szegénységből. Most adott a lehetőség és ez nagy dolog.

"Azt pedig vegulis szamithatjuk "rinyalasnak", hogy ha valaki megemliti, hogy jobban szeretne otthon maradni a gyerekekkel, mint dolgozni."

Te ennél jóval messzebb mentél el és te is tudod...

"De akkor ezek szerint te onzetlensegre osztonzol, mert arra akarod az embereket osztonozni, hogy minel tobbet dolgozzanak."

Ezt megint honnan veszed? Én nem ösztönzök senkit arra hogy többet dolgozzon. Engem nem érdekel ha valaki nem dolgozik, csak akkor ne is panaszkodjon arra hogy nincs pénze.

"Szoval nem a konnyebb, kenyelmesebb eletert kell 1 vagy 1 gyereket se vallalni, hanem azert, hogy eljarhassunk sokat dolgozni."

Ezt az ostobaságot hogy következtetted ki? :D

Én a gyerekek érdekeiről beszélek. Azért kell - ha olyan a család helyzete! - kevesebb gyereket vállalni, hogy azoknak megfelelő hátteret tudjon biztosítani a család. Elég pénzt, időt és egyéb erőforrást tudjanak rá áldozni, jó iskolát adni neki, taníttatni, öltöztetni, egészségesen táplálni, egyetemre járatni stb és mellette egészséges családi élet is legyen.

Szerinted az normális, hogy emberek úgy gyártják a gyereket, hogy még enni sem tudnak adni neki?! Visszakanyarodhatunk Afrikára is, de Európában és USA-ban is vannak rá példák... 

Előzmény: isabellee (208)