isabellee Creative Commons License 2017.09.28 0 0 205

Nagymértékű képmutatás ez úgy, hogy hetek óta azért siránkozol hogy neked dolgoznod kell

Te nem latsz, nem tudsz olvasni, nem tudsz magyarul, vagy szovegertesi gondjaid vannak? :-)

Mar millioszor leirtam, hogy sok nonek a vagyait irom le, hogy ok mit szeretnenek. Es nyilvan, hogy a tobbseg otthon szeretne lenni a gyerekekkel. Ezt onnan is tudjuk peldaul, hogy a gazdag csaladokban a nok nem dolgoznak (illetve, nagyon ritka). Attol, hogy azt mondjuk, hogy ez kivaltsag, a tenyen nem valtoztat: hogy mi a nok preferenciaja (es sok ferfie is).

Ismerek sok embert, sok elethelyzetben, es szinte minden no otthon szeretne maradni a gyerekekkel. Meg olyanok is, akikrol el sem tudtam volna kepzelni korabban. Egyik volt osztalytarsam az egyik osztalytalalkozon arrol beszelt, hogy milyen jo cegnel dolgozik, mennyire szereti a munkajat, milyen lelkes, meg a gyereket is bevittek a munkahelyere szoptatni, mert annyira  a munkajaert el. Par evvel kesobb mit hallok? Hogy egyaltalan nem dolgozik, mert otthon van a gyerekekkel, mert a ferje orvos jol keres, es esze agaba sincs elmenni dolgozni. A masik eset, amin nagyon meglepodtem: a BMW-nel programozokent dolgozo baratnom is azt mondta, hogy mar unja az egeszet, jobb lett volna, ha ferjhez megy, es otthon gyerekeket nevel.

Madarat tollarol, embert baratjarol? - a nok nagy resze, akikrol beszelek, nem a barataim. Pl. a munkatarsam lanya sem (egyszer lattam az edesanyja temetesen). Meg az a sok no sem a baratom, akikrol azt irjak, hogy nem dolgoznak, vagy akarnak dolgozni.

és sóhajtozni hogy minden mennyibe kerül.

En azt irtam, hogy miert kell olyan dologhoz ket kezzel boszen tapsikolni (pl. technika), aminek az a vege, hogy tobbet kell fizetni? Te kevesebbet, vagy tobbet szeretnel fizetni? Ha te tobbet szeretnel fizetni, akkor te valami "mas vilagon" elsz, mert en meg csak olyanokrol hallottam, akik kevesebbet szeretnenek fizetni.

Előzmény: Törölt nick (204)