isabellee Creative Commons License 2017.09.27 -1 0 201

Az meglehet, de hisztit nem sokan csapnak emiatt... én még olyan emberrel nem találkoztam személyesen, aki úgy érezte őt megilletné a jólét munka nélkül.

Van egy 75 eves ferfi munkatarsam, es eppen tegnap mondta, hogy a lanya azt mondta neki, hogy neki miert kell dolgoznia, amikor az o anyjanak (a munkatarsam felesegenek) nem kellett. A munkatarsam lanyanak egy 2 1/2 es egy 1/2 eves gyereke van, es jar dolgozni, de nagyon nem akar.

Normalisan gondolkodo emberek nem mondjak azt egy csaladanyara, hogy "munka nelkul" van, es "semmit sem dolgozik". Hanem inkabb megbecsulik. Amikor meghalt a munkatarsam felesege, nagyon gyonyoru beszedet mondott mind a 2 lanya. Latszott rajta, hogy nagyon megbecsultek, hogy annyi mindent dolgozott otthon ertuk, es annyi mindent megcsinalt nekik.

Volt egy masik munkatarsam, aki nyugdijba ment, es neki sem dolgozott a felesege, hanem otthon volt, pedig gyerekuk sem volt. Azt mondta a munkatarsam, hogy o mondta a felesegenek, hogy maradjon otthon, mert o el tudja tartani, es ha az utazasi koltseget, stb. beleszamitjak, ugysem sokat keres. Es annyira normalis volt ez a ferfi munkatarsam, hogy azt mondta, hogy mindig o porszivozik otthon (annak ellenere, hogy o dolgozott, a felesege meg otthon volt), hogy ne kelljen a felesegenek ilyen nehez munkat vegeznie.

Ugyhogy nagyon erdekesnek talalom, hogy a te noi ismeroseid kozul egy sincs, aki otthon szeretne maradni a gyerekekkel, es nem eljarni dolgozni. En pedig szinte csak ilyen noket ismerek - 1-2 kiveteltol eltekintve, akik nagyon szeretik a professzionalis, jo munkajukat.

Es tovabbra is ott tartunk, hogy te a csaladanyak otthoni munkavegzeset semmibe sem veszed, es tulajdonkeppen ezzel a noket nem sokba nezed. Milyen nagy a kulonbseg kozted es a volt munkatarsam kozott, aki annyira megbecsulte a feleseget, hogy meg a hazimunkaba is besegitett.

És mégis hiába minden biológia, vannak emberek akik nem szeretik a gyereküket sem eléggé.

Ez a tervezett es 1 gyerekesekkel is elofordulhat. Ha a tarsadalom arra osztonoz, hogy minel tobbet torodj magaddal, valositsd meg magadat, "love yourself" (amint a nepszeru slager szoveg mondja), akkor nyilvan, hogy van, aki minden aldozatot, tehernek erez, az 1 gyereknevelest is.

Ateista szempontbol nyilvan igazad van - ugy eljuk az eletunket, hogy minel jobb es kenyelmesebb legyen nekunk, minel tobb elvezethez jussak (szex gyerekvallalas nelkul), minel tobb penzem legyen, stb. Senkinek sincs megtiltva, hogy megtervezze a gyerekei szamat, vagy hogy 1 gyereket vallaljon, vagy 1-t sem.

De ha valaki Istenben hisz, akkor minden atertekelodik. Akkor nem a sajat magam vagyai a legfontosabb, hanem az Istennel valo kapcsolatom, es minden innen ered. Akkor az a kerdes, hogy Isten mit akar az eletemmel, milyen hivatast szan nekem, es tudjam azt mondani, amit Maria: "az Ur szolgalolanya vagyok, legyen nekem a te akaratod szerint". Ezert a katolikus egyhaz nem tanithat mast, es nagyon jo, hogy ezt tanitja.

En azert jarok katolikus templomba, hogy a katolikus tanitasokat hallgassam (a Biblia alapjan), nem azt, hogy az ateista tanitasokat. :-) Nyilvan a tanacsaid kivaloak - ateistak szamara. :-)

Előzmény: Törölt nick (198)