csaba234 Creative Commons License 2017.09.25 0 0 12135

Sziasztok!

Olyan problémám lenne a 2005-ös sedan 1.6-os lacettimmel, hogy mondjuk egy éjszaka állás után az első indítózásra vagy nem indul vagy csak nehezebben, viszont másodikra pöcc röff. Olyan mintha az üzemanyagpumpa eleresztené a nyomást egy éjszaka alatt mert ha pl 1-3 óra múlva indítom akkor még pöcc röff. Azt tudni kell az autóról hogy 12 éves létére most van benne 66 ezer km de én februárba vettem 35000 km-el aztán rögtön ment bele az LPG és azóta mentem vele 30000 Km-t. Akkor minden folyadékot lecseréltem plusz 12000km-ként olaj stb. Üzemanyagszűrő, gyertya gyertyakábel is le lett cserélve. Ezen a hibán kívű nincs más baja, nem rángat stb. Autópályán van használna 120-al, úgyhogy szerintem ez elég jó üzem neki. Visszatérve a problémára, hétvégén szétszedtem az üzemanyag pumpát de semmi rendellenességet nem találtam, nem volt kirepedve a két cső benne meg elvittem beméretni a pumpát az is hibátlan volt, mondták is hogy szép állapotban van. Cseréltem azért rajta egy előszűrőt meg kitakarítottam a nyomásszabályzó szelep visszamenő ágát. Minden össze illetve visszaraktam, de hasonló a jelenség. Reggel kicsit nehezebben kapja el de másodjára mindig pöcc röff. Ha minden igaz van még valahol egy egyirányú szelep, bár azt hallottam, hogy iszonyat ritkán romlik el. Tudja valaki, hogy hol található ez a szelep vagy esetleg mit lehetne még megnézni. Nem olyan hatalmas gond de idegesít. Üzemanyag nem régi kb háromnegyedig van a tank és 100-as van benne OMW. Valakinek esetleg valami ötlete?

Előre is köszönöm!