Szia,
Az Arduino keretrendszer bázis függvényeit nem tudod módosítani, de speciel pont az i2c külső könyvtár, minden további nélkül belenyúlhatsz (mondjuk előtte célszerű átnevezni a sajátodra). Én egy halom könyvtárba beletúrtam már, mert messze voltak az optimálistól (egyik-másik kifejezetten használhatatlan volt).
Hobbi szinten, ha örömöd leled benne, teljesen megáll ez a dolog és eszemben sincs lebeszélni róla (vagy másra rábeszélni). Ha az időd számít, akkor viszont nem mindegy, hogy valami már készen van és csak használni kell, vagy neked kell birkóznod, akár regiszterek mélységében, hogy működésre bírd. Az Arduino keretrendszer tanulásra jó, de egyébként egy elképesztően nagy rakás szar. A PIC ehhez képest egy egészen más logikát és belső architektúrát követ, annak minden előnyével és hátrányával (utóbbira remek példa, hogy egyetlen szar címzéssel máris stack overflow, és ezt bizony kezdőként nagyon nem nenéz elkövetni -- az Arduino e tekintetben majdnem teljesen hülyebiztos).
A pontosságot hasonlóan értelmezzük.
A te szoftvered és az én szoftverem kb. ugyanazt a kimenetet produkálja, a belső struktúra különbözősége miatt van azonban egy számottevő különbség, ahogy korábban írtam, miszerint a tiédet teljesen át kell írni egy új feladathoz (mondjuk egy harmadik, teljesen eltérű ütemben villogó ledhez), az enyémet pedig csak ki kell egészíteni.