Zegzug Creative Commons License 2017.09.23 0 1 504

Meglepve olvastam most megint ezt a hitelkártyás leépítést amit a Raiffeisen szisztematikusan csinál a legutóbbi nyakatekert feltételei óta. Úgy látszik kevesebb már az a balek aki belefut nekik egy időben vissza nem fizetéses storyba amiből jókat tudott a bank kaszálni. Velem eddig ugyanis 4 év alatt egy fillért sem nyertek így :)
Kalkuláltam egyet, hogy én havonta kb. 40.000 Ft-ot szoktam élelmiszer boltokban vásárolni. Ez negyed évre vonatkoztatva 120.000 Ft. Ezek után járó immáron már csak 1%-os visszatérítés pedig 1200 Ft, ami havi 400 Ft. Hát ez elhanyagolható nyereség, gyakorlatilag nulla, tehát számomra innen kezdve a hitelkártya mint olyan nem számít visszatérítés gyűjtésre valónak, így szerintem nem is fogom gyakorlatilag használni, mert nem lesz értelme. Ez pedig szerintem a Raiffeisennek sem jó, de hát ők tudják. Talán a téli negyedévben ruhaneműre összeszedhető némileg több az 5%-os visszatérítéssel, de a többi negyedév kedvezményei számomra jelentéktelenek.

Szóval így akkor fizetésre használni nem fogom, de egyelőre mégis megtartom, mert nálam a fő funkciója egy hitelkártyának mindig is csak egy második, amolyan "biztonsági bankkártya" volt, és ezt továbbra is fenn akarom tartani ami mellesleg előnyös is volt ha az egy hitelkártya, amit egyes esetekben (pl. külföldi autóbérlés) előírhatnak,  bár eddig a gyakorlatban sosem fordult elő, hogy probléma lett volna ha csak sima dombornyomott debit bankkártyám van erre.

Számlavezető bankom amúgy is a Gránit bank, bankkártyát ott tartok és ők elsők voltak a mobilos nfc-s fizetésben is, így azt sokkal kényelmesebben fogom ezentúl használni, csak a mobiltelefonomat magammal vive, mert nem fog kísérteni hogy inkább Onecard-dal fizessek kártyás alapon amiatt mert arra lehet visszatérítést is kapni. Hát innen kezdve már a Raiffeisen esetleges jövőbeli nfc-s fejlesztései (ha lesznek egyáltalán valaha is) már nem érdekelnek, mert csak a pénztárcámban meglapuló, sosem elő nem vett biztonsági plasztiklap lesz a Onecard-em ezután.

Előzmény: álnokfutó_ (502)