van_Persil
2017.09.20
|
|
0 0
5733
|
"A saját bőrünkön kell megtapasztalnunk, hogy az adott fajta (minimum 3 évjáratban) milyen ellenállósággal rendelkezik a hazai ökológiai/klimatikus viszonyok között, ez lenne végeredményben a honosítási munka, amit már páran elkezdtünk és fontos lenne tovább folytatni."
Én végeztem tájba kihelyezett fajtakísérletet. Az kell mondjam, hogy a 3 évet keveslem. Ahhoz, hogy egy fajtának biztonsággal meg lehessen határozni bármely tulajdonságát, kell 10 év termesztési tapasztalat, mert így az évjárati kilengések eléggé ki tudják egyenlíteni egymást. Mondjuk az érésidö elég tág határok közt változhat egy adott fajtánál, leginkább úgy lehetne definiálni, hogy pl. a csabagyöngyéhez, vagy chassleashoz képest, etc., nem pedig konkrét naptári napokban. |
Előzmény: Pjotr77 (5732)
|
|