lalá Creative Commons License 2017.09.18 0 0 21837

- A darálást mint olyat el kellene hagyni. Fóleg az olyat, ahol a magok is komolyan sérülnek.A bogyózás során megsérül annyira a bogyó, hogy a hozzáadott kén(essav) aszkorbinsav, tannin, pektinbontó enzim talál elég teret, helyet. Az enzimek néhány óra alatt elvégzik munkájukat, a fehér szőlőt kár dögleszteni. A nyálkázás helyes, az erjedés egyenletesebb, a bor tisztább ízű. Kierjedés után nagylevegős nyílt fejtés, kénezés. 

 

Tehát a 4. tervpontodtól gondold át még egyszer a dolgot.

 

Semmi újat nem mondtam, mert ha figyelted ezek már szerepeltek. Csak a bevésődés kedvéért írtam le újból, hiszen magad mondtad, hogy kezdő vagy. hehe

Előzmény: Tgam (21825)