Szep napot Mindenkinek!
Lassan meglesz az elso sajat szolos szuret es ehhez kernek szakmai segitseget! A szolo mindenfele vegyes feher, ahogy anno vettuk, de 80%-ban olaszrizling.
A terv:
1. A szolot bogyozas/daralas utan keneznem, kapna pektinbontot es hagynam egy ejszakat a cefren
2. Masnap lenne a preseles, majd 6-8 orat ulepitenem a mustot es csak a szinmustot szivattyuznam bele a koravel, tomlos tartalyba (most vettem, meg nem hasznaltam ilyet)
3. A tartalyon van kotyogo, de ahogy nezem azon ki-be megy a levego, van valami golyo benne, de nem.ertem a lenyeget. Szoval innen a termeszetre biznam....es decemberben megneznem mi tortent. Ekkor lefejtenem.
4. Fejtes utan szeretnek bele tenni aromafelszabadito enzimet es tolgyfacsipszet (gazdabolt.hu) az izvilag miatt.
5. Ha nem indul el a forras decemberig, vagyis nem forr el, kapna valamilyen fajelesztot es tapsot.
Minden tanacsot megkoszonnek!
Teljesen kezdo vagyok, de elszant....
Szep vasarnapot!