Tgam Creative Commons License 2017.09.17 0 0 21825

Szep napot Mindenkinek!

 

Lassan meglesz az elso sajat szolos szuret es ehhez kernek szakmai segitseget! A szolo mindenfele vegyes feher, ahogy anno vettuk, de 80%-ban olaszrizling.

 

A terv:

 

1. A szolot bogyozas/daralas utan keneznem, kapna pektinbontot es hagynam egy ejszakat a cefren

 

2. Masnap lenne a preseles, majd 6-8 orat ulepitenem a mustot es csak a szinmustot szivattyuznam bele a koravel, tomlos tartalyba (most vettem, meg nem hasznaltam ilyet)

 

3. A tartalyon van kotyogo, de ahogy nezem azon ki-be megy a levego, van valami golyo benne, de nem.ertem a lenyeget. Szoval innen a termeszetre biznam....es decemberben megneznem mi tortent. Ekkor lefejtenem.

 

4. Fejtes utan szeretnek bele tenni aromafelszabadito enzimet es tolgyfacsipszet (gazdabolt.hu) az izvilag miatt.

 

5. Ha nem indul el a forras decemberig, vagyis nem forr el, kapna valamilyen fajelesztot es tapsot.

 

Minden tanacsot megkoszonnek!

 

Teljesen kezdo vagyok, de elszant....

 

Szep vasarnapot!