Dmitrij Petrovic Creative Commons License 2017.09.16 0 0 42171

Honnan van az a Sunflower? Nekem egyre furcsább a dolog. Mert Jánosnak nem termett idén se, az enyéimen 2 fából egyen volt termés, de az is csak 2 darab, miközben 70 darab virág körül volt rajta és ugye önporzó, na meg egymás mellett van kettő, plusz egy Prima is nem messze.
A termése hozzád hasonlóan 80-100 gramm körüli, miközben az átlagsúlya ennél kétszer több! 
Ja és az én fám már olyan 3.5 méter körüli, ekkora fán már legalább egy tucat kéne hogy legyen, ugyanis az egyik legnagyobb termőképességű fajta a Prima1216 után!

Csak nem magról keltet kaptunk mindannyian? :) 

Egyébként a Prima1216 idei oltásom már most 4 virágbimbót hozott, pedig vagy csak 30-35 centi az egész növény. :) Tehát nem maradok sokáig elégséges mennyiségű paw nélkül, de azért nettó parasztság egy olyan növényt oltványként árulni aminek a magról kelt növényei sokkal később teremnek, plusz nem önporzóak és ráadásul még bokrosra hagytam, tudván, hogy a fa alsó részén köti a legtöbb termést.....csodálatos lesz átoltani ha bizonyosságot nyer, hogy magról keltek. Mindezt 7000 forintért 5 évvel ezelőtti pénzértéken. 

Előzmény: 55judit (42168)