Econell99 Creative Commons License 2017.09.16 0 0 9992

"Viszont ha - ahogy a cikkben írták - trolik pótlására állítanak be elektromos buszokat, akkor az pofon a sz*rnak"

Ez így van.

Már korábban is írtam, de ha tényleg e-busz lesz troli helyett, akkor ezeket az útvonalakat javaslom:

3-as troliból: Meghosszabbítani a Vincellér utcáig István út felé.

3A troliból: Vincellér utca - István út - Segner tér - Széchenyi utca - Kossuth utca - Burgundia utca - Csapó utca - Nyíl utca - Hadházi út - Benczúr Gyula utca - Köztemető

4-es troliból: 28-as busz visszaállítása, Ezzel egyidőben a 15-ösök mehetnek az Egyetem sugárútra, ahol a régi 14-eshez hasonlóan érik el a Doberdó utcát. Esetleg Vincellér utca (Derék utca felé) - Dobozi Lakótelep is lehetne a 25-ös mentesítőjeként.

5-ös troliból: Jégcsarnok - Kishegyesi út - István út - Széchenyi utca - Külsővásártér.... innen változatlan, azzal a különbséggel, hogy minkét irányban érinti a Dobozi Lakótelep.

Esetleg még a 16-oson lehetne variálni még, hogy az Egyetem-Dobozi Ltp. kapcsolat meglegyen:

Nagyállomás - Wesselényi utca - Hajnal utca - Munkácsy utca - Víztorony utca - Ótemető utca - Kassai út - Baksay utca - Nagyerdei körút (déli rész, Klinikák érintésével) - Pallagi út (és TEVA) - Móricz Zsigmond út - Kartács utca - Doberdó utca. 

Előzmény: marky-511 (9985)